Glenn van Straalen in Catalunya met EAB Racing terug in WorldSSP

2977
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© EAB Racing Team

Glenn van Straalen keert komend weekend (17 t/m 19 september) als coureur terug in het FIM Supersport World Championship. De 20-jarige coureur uit Hoogkarspel krijgt de kans om op de Yamaha R6 van het EAB Racing Team te stappen tijdens de races op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Glenn van Straalen reed in 2019 een volledig seizoen in het FIM Supersport World Championship voor het EAB Racing Team. Ook in 2018 en 2020 reed de coureur uit Hoogkarspel enkele WorldSSP wedstrijden voor het Nederlandse team. Komend weekend keert Van Straalen terug bij het Nederlandse team onder leiding van Ferry Schoemaker, dit nadat het team en Randy Krummenacher in goed onderling overleg besloten hun samenwerking per direct te beëindigen. Van Straalen maakt zijn comback bij het team op een Yamaha R6 tijdens de achtste ronde van het WK-seizoen op het Circuit de Barcelona-Catalunya.Glenn van Straalen: “Ik ben erg blij met deze kans van het EAB Racing Team om terug te keren in de WK Supersport! Het is voor mij erg interessant om te kijken waar we nu staan. Het zal zeker even wennen worden, aangezien ik nu niet een Kawasaki ZX-6R maar met een Yamaha R6 ga rijden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ons goed kunnen laten zien en ik heb er bovenal erg veel zin in. Ik wil het EAB Racing Team bedanken voor deze mogelijkheid!”

Vrijdag beginnen de trainingen op het Spaanse circuit. Zaterdagmorgen staat de kwalificatie op het programma, gevolgd door de eerste race die om 15:15 uur van start gaat. De tweede WorldSSP race begint zondagmiddag om 12:30 uur.

Vooralsnog blijft het optreden van Van Straalen bij het EAB Racing Team bij een eenmalig optreden, en week later (24 t/m 26 september) zal Van Straalen met NIWA Racing van start gaan tijdens de seizoensfinale van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Hockenheimring. Hier bezet de Nederlander de derde positie in het klassement.Handige links Hyundai N Catalunya Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter