Glenn van Straalen sluit het seizoen af met een top tien in Phillip Island

1793
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Russell Colvin

Het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië was de plek waar het FIM World Supersport Championship afgelopen weekend het 2022 seizoen afsloot. Voor Glenn van Straalen werd het een goed finaleweekend met een elfde plaats in de eerste wedstrijd en een tiende plek zondag tijdens race twee.

Vrijdagochtend om 10:30 uur lokale tijd, 00:30 uur Nederlandse tijd ging op het Phillip Island Grand Prix Circuit de eerste vrije training voor de World Supersport klasse van start. Het was zonnig en de temperatuur was aangenaam vergeleken met de dagen ervoor. De openingsdag begon lastig voor Glenn vab Straalen, waarbij hij nog last had van zijn een week eerder opgelopen blessure in Indonesië. Naarmate het weekend volgde voelde de Nederlander zich steeds beter en kreeg hij het vertrouwen en snelheid beter te pakken.

Op zaterdagmorgen voelde de EAB Racing Team coureur zich stukken beter op de Yamaha YZF-R6. De Superpole vond plaats op een opdrogende baan en hierin wisten Van Straalen en het team de juiste keuze te maken met de afstelling. Het was een prima kwalificatiesessie waarin hij een tijd neerzette die goed was voor de negende startplaats. Echter door een gele vlag situatie werd Van Straalen teruggezet naar een vijftiende plek en moest daardoor de wedstrijd aanvangen vanaf de vijfde startrij.

De eerste race van het weekend werd verreden op een natte baan, iets wat we niet eerder hebben gezien dit jaar. Vanaf de start behield de Nederlander zijn positie en werd het een lange race met achttien ronden op de teller. In het begin ging het wat moeizaam maar naarmate de wedstrijd volgde kreeg de 22-jarige EAB Racing Team coureur een beter ritme en wist hij goede tijden te rijden. De tweede helft van de race was dan ook uiterst sterk, waarbij Van Straalen een gat van negen seconden wist dicht te rijden. In de laatste ronde wist hij hierdoor nog twee plaatsen goed te maken en kwam hij als elfde over de finish.

De laatste race van het seizoen ging zondag om 14:30 uur lokale tijd, 04:30 uur Nederlandse tijd van start. Het was een sterke wedstrijd, waarin Van Straalen zijn ware strijdlust liet zien. Hij had mooie gevechten, inhaalacties en vocht zich zodoende naar voren. Hij maakte meerdere plaatsen goed en liet zich voorin de groep vechtend om de achtste plek zien. In de slotfase reed hij met een groep van vier rijders waarbij de Nederlander als tiende over de finish kwam.

Glenn van Straalen: “We eindigen het seizoen met een positief gevoel. Na een aantal lastig wedstrijden lieten we ons goed zien in Phillip Island. Vrijdag begon moeizaam in Australië maar tijdens de kwalificatie voelde ik mij stukken beter op de motor. De eerste race was compleet nat, een situatie die we nog niet hadden gehad dit seizoen. De openingsfase was lastig maar al snel reed ik een beter ritme en goede tijden wat resulteerde in een elfde plek. De laatste wedstrijd zat ik er vanaf het begin goed bij. Met mooie gevechten en inhaalacties sluiten we het seizoen af met een tiende plaats. Ik wil iedereen bedanken die dit seizoen heeft mogelijk gemaakt. Dank aan het EAB Racing Team voor het vertrouwen.”

Hiermee sluit Van Straalen het 2022 seizoen op een positieve manier af. Op korte termijn hoopt de Nederlander zijn plannen voor komend seizoen te kunnen presenteren.