Manuel González (Groep A) en Victor Steeman (Groep B) waren vrijdagmiddag in de tweede vrije trainingen voor de WorldSSP 300 klasse op het zonnige Circuito de Jerez – Ángel Nieto het snelst.

Vrijdagmiddag om 13:30 uur gingen de lichten op groen voor de tweede vrije training van de World Supersport 300 klassen op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De weersomstandigheden waren zeer gunstig met een buitentemperatuur rond de 25°C en fel schijnende zon boven het zuid-Spaanse circuit.

Groep A
Opnieuw was de A groep als eerst aan de beurt om hun tweede half uur durende sessie van de dag te verrijden. Deze groep had in de eerste vrije training enigszins pech aangezien de baan toen nog niet volledig opgedroogd was, echter was het asfalt nu volledig droog en werden de rondetijden meteen flink aangescherpt.

Manuel González reed met een 1’52.794 de snelste tijd van de sessie voor Marc García en Galang Hendra Pratama. Tom Edwards klokte de vierde tijd voor Mika Perez en Hugo de Cancellis. Dion Otten was de snelste Nederlander op de zevende positie voor Omar Bonoli, Ana Carrasco en Robert Schotman in de top tien. Koen Meuffels kwam naar de twaalfde rondetijd.

Groep B
Vervolgens was de B groep aan de beurt voor hun tweede vrije training van de dag. Nederlander Victor Steeman reed met een 1’53.665 de snelste tijd voor Andy Verdoïa en wild-card Unai Orrade. Scott Deroue kwam naar de vierde tijd voor Jeffrey Buis en Borja Sánchez met daarachter Dorren Loureiro, Mateo Pedeneau, Maximilian Kappler en Spaanse jongedame Beatriz Neila. Finn de Bruin klokte de zestiende rondetijd.

De derde vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto gaat zaterdagochtend om 10:00 uur met de kwalificatie om 12:20 uur, de Last Chance Race om 15:15 uur en de eerste van twee volledige races dit weekend om 17:00 uur.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App