Manuel González heeft op vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de WorldSSP 300 klasse op Portimão de snelste rondetijd gereden voor Scott Deroue en Ana Carrasco. Schotman noteerde de achtste tijd, Khan de negende, Van Straalen de vijftiende, Steeman de negentiende, Koopman de 35e en Vos de 40e.

Vrijdagochtend ging de eerste vrije training voor de WorldSSP 300 klasse van start op het Autodromo Internacional do Algarve Portimão in Portugal. De omstandigheden waren nagenoeg ideaal met veel zon en warme temperaturen.

Wat betreft de Nederlanders was er goed en slecht nieuws in deze lichtste klasse van het World Superbike kampioenschap. Robert Schotman is er dit weekend weer bij na zijn horrorcrash op Imola begin mei waarbij hij hevige verwondingen opliep en een lange revalidatie moest doorstaan. De Kawasaki coureur is voldoende hersteld en hoopt op het seizoen positief af te kunnen sluiten in de laatste twee races dit weeekend op Portimão en over twee weken op Magny-Cours.

Het slechte nieuws is er voor Koen Meuffels aangezien de racewinnaar in Aragón ten val kwam bij een mountainbiketraining en zijn al gekwetste schouder opnieuw blesseerde. Titelkandidaat in het Supersport 300 kampioenschap van het IDM, Victor Steeman, vervangt zijn landgenoot in de laatste twee races van het seizoen.

Voor Ana Carrasco is er dit weekend de eerste mogelijkheid om de WorldSSP 300 titel in de wacht te slepen. De vrouwelijke coureur van Spaanse afkomst, die een jaar geleden op het Autodromo Internacional do Algarve Portimão de race won en daarmee de allereerste vrouw werd die een WK-wedstrijd wist te winnen zou de titel kunnen behalen als zij een goed resultaat weet te boeken en de concurrentie niet voldoende scoort. Momenteel heeft ze 16 punten meer dan Luca Grünwald op de tweede plaats.

Het was Manuel González die in deze eerste vrije training met een 1’57.246 de snelste rondetijd wist te klokken voor Nederlander Scott Deroue en titelfavoriet Ana Carrasco. Daarachter waren het Maria Herrarea, Borja Sánchez, Tom Edwards, Dani Valle, een indrukwekkende Robert Schotman, Walid Khan en Mika Perez in de top tien. Glenn van Straalen noteerde de zestiende tijd, Victor Steeman de negentiende, Dennis Koopman de 24e en Ryan Vos de 40e.

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App