González pakt WorldSSP 300 pole position op Aragón, Steeman zevende

333
Victor Steeman - MotorLand Aragón | foto© Randy van Maasdijk

Manuel González heeft zaterdag in de kwalificatiesessie voor de WorldSSP 300 klasse de snelste rondetijd gereden en daarmee de eerste pole van het seizoen op zijn naam geschreven voor Galang Hendra Pratama en Hugo de Cancellis. Victor Steeman werd de beste Nederlander door zich als zevende te kwalificeren.

Zaterdagmiddag gingen de kwalificatiesessies van start voor de World Supersport 300 klasse op MotorLand Aragón. Het was nog steeds behoorlijk fris rond het Spaanse circuit maar de zon wist langzaam maar zeker door de wolken heen te komen.Groep A
In de A groep wist Manuel González met een 2’06.938 de snelste rondetijd te rijden voor Galang Hendra Pratama en Hugo de Cancellis. Robert Schotman werd in deze sessie de snelste Nederlander met de tiende rondetijd, Koen Meuffels kwam naar de twaalfde tijd en Dion Otten klokte de zestiende tijd.

Otten kwam tijdens deze sessie nog wel ten val maar dit had uiteindelijk geen invloed op zijn klassering. De Nederlander bleef ongedeerd.

Groep B
Andy Verdoïa werd de snelste coureur in de B groep met een 2’07.690 voor Mateo Pedeneau en Victor Steeman. Scott Deroue noteerde de zevende rondetijd, Jeffrey Buis de dertiende en Finn de Bruin de twintigste.

Buis maakte in deze sessie ook nog een valpartij mee ter hoogte van bocht 7, wel bleef de jonge Nederlander ongedeerd.

In de gecombineerde tijdlijsten van Groep A en B is het uiteindelijk Manuel González die daarin de snelste rondetijd achter zijn naam heeft staan en daarmee zondagmiddag vanaf pole position mag vertrekken. Jeffrey Buis en Finn de Bruin staan in deze gecombineerde tijdlijsten buiten de top 30 geklasseerd; dit betekent dat zij later vandaag in actie komen in de ‘last chance race’. De top zes van deze race mag zondag meedoen aan de race waar de WK punten zullen worden verdeeld. Voor de rest van de coureurs zit het raceweekend erop. De overige Nederlanders staan wel in de top 30 geklasseerd waardoor zij rechtstreeks deel mogen nemen aan de race op zondag.

De last chance race voor de WorldSSP 300 klasse gaat vanmiddag om 15:15 uur van start op MotorLand Aragón. De officiële race gaat zondagmiddag om 15:15 uur van start.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App