González wint spectaculaire WorldSSP 300 race op Aragón, Deroue derde

244
worldssp300
WorldSSP300 podium Aragon | foto© Nico Schneider

Manuel González heeft zondagmiddag de eerste WorldSSP 300 race van het seizoen gewonnen op MotorLand Aragón. In een hectische race wist de Spanjaard in de slotfase toe te slaan en zijn eerste zege te behalen voor Hugo de Cancellis en Scott Deroue. Victor Steeman werd zesde, Koen Meuffels negende, Robert Schotman elfde en Jeffrey Buis zestiende. Dion Otten viel uit na een crash.

Zondagmiddag om 15:15 uur ging de laatste race van het weekend van start op MotorLand Aragón. De 36 overgebleven World Supersport 300 coureurs gingen elf ronden lang de strijd aan om de eerste winnaar van het seizoen te worden in de altijd spectaculaire klasse. Het was nog steeds behoorlijk fris op het Spaanse circuit ondanks dat de zon fel scheen.

Galang Hendra Pratama wist vanaf de tweede plaats het best te starten en als leider de eerste bocht in te gaan voor Manuel González en een goed gestarte Victor Steeman. Scott Deroue, Robert Schotman en Koen Meuffels kenden een lastige beginfase en reden buiten de top tien. Jeffrey Buis en Dion Otten wisten de top dertig binnen te dringen.

Zoals gebruikelijk in de WorldSSP 300 klasse was ontstond er een grote kopgroep en werden er felle duels uitgevochten met inhaalacties vrijwel overal op de baan. Met name op het één kilometer lange rechte stuk werden er veel inhaalmanoeuvres ingezet dankzij het slipstream effect.

In de derde ronde wist Steeman even de leiding over te nemen voor De Cancellis en Hendra Pratama. De eerste acht coureurs vormden de kopgroep met twee seconden daarachter Deroue op de negende plaats. Dion Otten kreeg in deze ronde het bericht dat hij een jump-start had gemaakt waardoor hij een ride through penalty ontving.

Een ronde later kwam Hendra Pratama ten val ter hoogte van bocht 10. De tweevoudig WorldSSP 300 racewinnaar kwam in contact met mede Yamaha coureur Andy Verdoïa waardoor hij crashte. Wel bleef de Indonesiër ongedeerd. De kopgroep bestond inmiddels uit elf coureurs waarbij ook Deroue en Meuffels de aansluiting hadden gekregen. Steeman streed nog steeds aan het front van deze groep mee voor de eerste plaats.

In de vijfde ronde kwam verdedigend WorldSSP 300 wereldkampioene Ana Carrasco ten val. De Spaanse ging onderuit ter hoogte van bocht 13 waardoor haar race vroegtijdig ten einde kwam. Dit zorgde voor een breuk in de kopgroep die nu nog uit zeven coureurs bestond. Steeman had opnieuw de leiding in handen genomen en wist een gat te slaan van enkele tienden. Deroue reed aan de staart van deze kopgroep en probeerde de aansluiting te behouden.

Dion Otten was de volgende crasher in de zevende ronde waardoor ook zijn race vroegtijdig ten einde was gekomen.

Het zou uiteindelijk aankomen op de laatste ronde, laatste bocht. Door een aantal inhaalmanoeuvres in de kopgroep wisten González en De Cancellis los te rijden van de concurrentie waardoor zij het zouden uitvechten voor de overwinning. Met een marge van slechts 0,058 seconde wist González voor het eerst als winnaar over de streep te komen voor De Cancellis. Een halve seconde daarachter streden vijf coureurs om de laatste podiumplaats waarbij Deroue de concurrentie voor wist te blijven en als derde over de finish kwam. Jähnig werd vierde voor Verdoïa en Steeman, daarachter maakten Bonoli, Ieraci, Meuffels en Kappler de top tien compleet. Schotman werd elfde, Buis zestiende.

Direct na afloop van de race zochten we nummer 3, Deroue op en vroegen hem naar een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

De volgende WorldSSP 300 race zal komend weekend plaatsvinden op het TT Circuit Assen.