Goodwood Festival of Speed: Motoren centraal tijdens 30-jarige jubileum

3877
motogp-legends-goodwood
MotoGP Legends - 2022 editie Goodwood Festival of Speed | foto© Nick Dungan

De 2023 editie van het bekende Goodwood Festival of Speed vindt plaats van 13 t/m 16 juli. Met vele kampioenen uit het verleden en een deel van het huidige MotoGP startveld dat aanwezig zal zijn belooft de 30e editie een waar spektakelstuk te worden met een hoofdrol voor de tweewielers.

Het allereerste Festival of Speed begon met de hertog van Richmond op een Ducati en tijdens de 30 verjaardag van het evenement in 2023 is het een perfecte gelegenheid om de motoren opnieuw centraal te stellen. Een groot aantal Grand Prix coureurs zullen aanwezig zijn en tijdens het evenement de bekende heuvel op te rijden.Zo hebben het Ducati Lenovo Team, Red Bull KTM Factory Racing, LCR Honda en GASGAS Factory Racing Tech3, evenals GASGAS Aspar Moto2 met de Britse coureur Jake Dixon hun aanwezigheid reeds bevestigd net als een groot aantal voormalige Grand Prix coureurs en grote namen als Giacomo Agostini, Mick Doohan, Jorge Lorenzo, Freddie Spencer, Casey Stoner, Kevin Schwantz, Wayne Gardner, Kenny Roberts Jr, Alex Crivillé en Randy Mamola, die samen goed zijn voor 35 wereldkampioenschappen.

Het MotoGP gedeelte bevindt zich in de Ballroom Paddock, op een steenworp afstand van de Drivers’ Club – de perfecte showcase om de fans een geweldig overzicht te geven van de teams die de machines voorbereiden.

Het Festival of Speed is altijd dé plek geweest om megasterren uit de auto- en motorsport te zien en te ontmoeten. In 2022 vierde Giacomo Agostini zijn 80e verjaardag tijdens het evenement, en vorig jaar vierde het Festival een ander mijlpaal toen Wayne Rainey voor het eerst sinds zijn ongeval in 1993, welke een einde maakte aan zijn carrière, samen met Kenny Roberts, Kevin Schwantz en Mick Doohan een ronde reed op zijn Yamaha YZR500.

Motoren zijn altijd een integraal onderdeel geweest van het Festival of Speed. Het is toepasselijk dat de deelname van motorcoureurs aan het allereerste Festival werd georganiseerd door een legende die zelf twee werelden overbrugt: John Surtees, de enige coureur tot nu toe die tot wereldkampioen op twee- en vier wielen werd gekroond.

Goodwood Festival of Speed
Het Goodwood Festival of Speed werd voor het eerst gehouden in 1993 en is ‘s werelds grootste automotive garden party; met als spectaculair decor Goodwood House in West Sussex, Engeland. Meer dan 600 auto’s en motoren uit de geschiedenis van de auto- en motorsport nemen deel samen met legendarische figuren uit de autowereld.

Hoogtepunten zijn Future Lab, Electric Avenue, Forest Rally Stage, Michelin Supercar Paddock, Michelin Supercar Run, F1 Pit Lane, GAS Arena, Cartier Style et Luxe Concours d’Elegance en de bekende Bonhams Auction.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.