IDM Supersport 600: Gradinger naar dubbel in Schleiz, Van der Valk vijfde

113
Vasco van der Valk | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Thomas Gradinger heeft zondagmiddag in Schleiz ook de tweede IDM Supersport 600 race simpel weten te winnen. Kevin Wahr en Max Enderlein mochten na afloop met de Oostenrijker mee naar het podium. Vasco van der Valk pakte een prima vijfde plaats.

Thomas Gradinger pakte wederom kopstart en wist al snel een kleine voorsprong bijeen te rijden. Die voorsprong werd elke ronde een klein beetje groter waardoor de Oostenrijker wederom eenvoudig naar de winst wist te rijden.Daarachter zat in deze race een stuk meer spanning dan in de eerste race. Kevin Wahr en Max Enderlein vochten de hele race om de plaatsen twee en drie waarbij Wahr 15 van de 16 ronden de tweede plaats in handen had. Op het moment dat het echt telt, namelijk bij het vallen van de finishvlag, was het echter Enderlein die als tweede doorkwam waardoor Kevin Wahr genoegen moest nemen met de derde plaats.

Daarachter vocht een trio om de vierde plaats met daarbij Vasco van der Valk. Jonas Geitner versloeg onze landgenoot echter en pakte die vierde plaats. De derde rijder in dit groepje, Janusch Prokop, ging enkele ronden voor het einde helaas onderuit.

Joey den Besten reed opnieuw een keurige trainingsrace waarin hij als dertiende de eindstreep passeerde.

 

Handige links IDM Schleiz:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live timing