Gran Premio Red Bull de Andalucía: Bezzecchi het snelst, Bendsneyder 27e op vrijdag

268
marco-bezzecchi
Marc Bezzecchi - Jerez | foto© Sky Racing Team VR46

Marco Bezzecchi heeft vrijdag in Jerez de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de eerste dag van de Gran Premio Red Bull de Andalucía. De Sky Racing Team VR46 coureur was na twee vrije trainingen het snelst voor de Japanner Tetsuta Nagashima en de Spanjaard Jorge Navarro. Nederlander Bo Bendsneyder kende opnieuw een moeilijke dag en moest genoegen nemen met de zevenentwintigste rondetijd van de dag.

Ook voor de Moto2 coureurs stonden er vrijdag in Jerez twee vrije trainingen op het programma. Net als in de Moto3 en MotoGP klasse werden de snelste rondetijden van de dag hoofdzakelijk gereden tijdens de koelere eerste sessie van de dag.Het was dan ook Marco Bezzecchi die met zijn snelste ronde van 1’41.525, gereden in de eerste vrije training, na afloop van de dag aanvoerde. De protegé uit het Sky Racing Team VR46 van Valentino Rossi was met deze rondetijd aan het einde van de dag het snelst voor Tatsuta Nagashima, Jorge Narvarro, Lorenzo Baldassarri en Nicolo Bulega.

Net als een week geleden was Sam Lowes ook deze dag weer goed op snelheid, de Brit sloot de vrijdag af met de zesde rondetijd achter zijn naam voor de snelste man in de tweede vrijde training Luca Marini, Jorge Martin, Stefano Manzi en Aron Canet.

De problemen van afgelopen week lijken nog niet opgelost binnen het Nederlandse NTS RW Racing GP. Bo Bendsneyder was opnieuw veruit het snelst van het tweetal, maar met een snelste rondetijd van 1’43.204 moest de voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen wel genoegen nemen met de zevenentwintigste plaats op de tijdlijst. Teamgenoot Jesko Raffin moest zelfs nog ruim zestiende van een seconde prijsgeven op de tijd van de Nederland met als gevolg dat hij deze eerste dag als dertigste en langzaamste Moto2 coureur van het veld afsloot.

Voor meer details en een uitgebreider verslag van de eerste twee vrije trainingen verwijzen we jullie naar de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de Andalucía 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App