Granado snelste in E-Pole op TT Circuit Assen, Iwema veertiende

1052
Eric Granado | foto© motogp.com

Eric Granado vertrekt vanaf pole position in de FIM MotoE World Cup wedstrijd op het TT Circuit Assen. Lukas Tulovic zette een tweede tijd gevolgd door Alessandro Zaccone. Jasper Iwema klokte een veertiende tijd in de E-Pole.

De kwalificatie voor de MotoE wordt E-pole genoemd, waarin de coureurs één voor één in de baan komen. De rijders hebben slechts één ronde om een kwalificatietijd te zetten. De rijders kwamen in omgekeerde volgorde van de uitslag na drie vrije trainingen het TT Circuit Assen op.Eric Granado mocht als voorlaatste de baan op en wist met een 1’43.114 de snelste tijd te noteren.  De Braziliaan was daarmee 0.071 seconde sneller dan Lukas Tulovic. Alessandro Zaccone, die als laatste mocht vertrekken vanwege zijn snelste tijd in de vrije trainingen, leek onderweg naar de pole position, totdat het in de laatste sector begon te druppelen. Zaccone verloor een paar tienden en eindigde als derde. Jordi Torres, Dominique Aegerter en Matteo Ferrari kwalificeerden zich op de tweede startrij.

Jasper Iwema mocht als tweede coureur te baan betreden, nadat hij zeventiende was na de vrije trainingen. De Drent was sneller dan Andre Pires en had het geluk dat er van drie rijders de tijd werd afgenomen door het overtreden van de track limits. Dit zorgde ervoor dat Iwema zich als veertiende kwalificeerde voor zijn thuiswedstrijd. De MotoE race gaat zondagmiddag om 15:30 uur van start tijdens de 90e Motul TT Assen.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessies gedurende de tweede dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zaterdag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter