Granado wint MotoE race in Assen, Iwema zestiende

1453
Eric Granado | foto© Racesport.nl

Eric Granado heeft MotoE wedstrijd tijdens de Motul TT Assen op zijn naam geschreven. Jordi Torres wist het duel van Alessandro Zaccone te winnen om de tweede plaats. Jasper Iwema reed een eenzame race, die eindigde in zestiende positie.

Eric Granado mocht vanaf pole position vertrekken tijdens de allereerste FIM MotoE World Cup race tijdens de TT Assen. Lukas Tulovic en Alessandro Zaccone stonden naast de Braziliaan op de eerste startrij. Jasper Iwema mocht als veertiende aan de race beginnen. Tulovic pakte na de start de leiding. De openingsronde liep dramatisch af voor de nummer twee in het kampioenschap Dominique Aegerter, die bij het insturen van de Geert Timmer bocht onderuit ging.De race met elektrische motoren ging over zeven ronden. In de loop van de race wisten drie rijders zich iets te ontdoen uit de voorste groep. Granado deed het kopwerk en zou de race ook op zijn naam schrijven. De strijd kort daarachter om de tweede plaats was spannend tot de finish. Jordi Torres versloeg kampioenschapsleider Zaccone en werd zo tweede. Matteo Ferrari werd vierde en Tulovic eindigde na zijn goede start als vijfde. Iwema viel in de eerste ronde terug naar de zestiende plaats. De Drent kwam al snel alleen te rijden en kwam ook in deze zestiende positie over de finish tijdens zijn thuis Grand Prix.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-zondag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter