Grand Prix of Qatar: Moto2 Sunday Guide

218
Bendsneyder
Steven Odendaal (4) en Bo Bendsneyder (64) | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Met de eerste kwalificatie van het seizoen achter de rug, is het tijd om vooruit te kijken naar de eerste Moto2 race van het seizoen op het Losail International Circuit in Qatar. Onderstaand een aantal leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de wedstrijd.

• Alex Marquez pakte zijn vierde pole positie in de Moto2 klasse, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Mika Kallio en Alex Rins.
  • Lorenzo Baldassarri behaalde zijn beste kwalificatieresultaat met een tweede positie.
  • De beste rookie van vorig seizoen, Francesco Bagnaia, zal voor de tweede keer vanaf de eerste startrij beginnen. Hij hoopt de zevende Italiaan te worden die een race wint in deze klasse.
  • De winnaar van de laatste drie races van 2017, Miguel Oliveira, is de best geklasseerde KTM rijder. Vorig jaar werd hij vierde op het Losail International Circuit.
  • Romano Fenati start tijdens zijn debuut in de Moto2 klasse vanaf de vijfde plaats, het beste resultaat voor een rookie sinds Sam Lowes in 2014 ook als vijfde startte.
  • Net zoals vorig jaar, start Danny Kent ook nu weer vanaf de zesde plaats, waarmee hij zijn beste kwalificatieresultaat evenaart. Dit is ook het beste resultaat voor Speed Up sinds Simone Corsi zich ook als vijfde kwalificeerde in Aragon vorig jaar.
  • Bo Bendsneyder start tijdens zijn Moto2 debuut vanaf de 20e plaats op de grid. Ondanks dat de Nederlander geen vlekkeloze snelle ronde reed tijdens de kwalificatie is hij wel positief gestemd voor de race. WK punten en dus een klassering bij de top vijftien is het doel voor de Tech3 Racing Team coureur.
  • Het Nederlandse NTS RW Racing GP begint haar eerste wedstrijd met het Japanse NTS chassis vanaf de 22e (Steven Odendaal) en 27e (Joe Roberts) plaats op de grid. Een crash in de vierde ronde van de kwalificatie van Roberts stond een betere kwalificatie positie van de Amerikaan in de weg.