RIJDEN, FUN, DEMOÕS EN GRATIS RONDLEIDINGEN OP TT CIRCUIT ASSEN 30 APRIL (vrijdag) en 1 MEI (zaterdag) Het TT Circuit Assen organiseert voor de 14e keer de Landelijke Motordag, die op veler verzoek net als afgelopen jaar wordt verreden over een 2-tal dagen: namelijk op de traditionele Koninginnedag (vrijdag 30 april) en de Dag van de Arbeid (zaterdag 1 mei). Twee unieke circuitdagen voor motorrijdend Nederland. De Landelijke Motordag(en) zijn niet alleen een festijn voor de motorrijders. Op Koninginnedag zijn er in het paddock tal van demonstraties te zien en kan je deelnemen aan diverse fun-activiteiten. Ook kan je een gratis rondleiding krijgen door de anders hermetisch afgesloten gebouwen in het paddock. Hoofdmoot vormt voor vele motorbezitters de mogelijkheid om met je eigen motorfiets op het snelle asfalt van het beroemde Grand Prix-circuit te rijden.

Sterrijden en Toerrijden

Tijdens het circuit rijden wordt u onder deskundige begeleiding van marshals de fijne kneepjes van het rijden op het TT Circuit Assen geleerd. De echte snelheidsliefhebbers kunnen hun tijd en gemiddelde snelheid laten registreren en krijgen een ÔtransponderÕ op hun motor voor de tijdopname. Een te gekke manier om onderling met vrienden of collegaÕs je rondetijden te vergelijken. Heb je interesse in je eigen snelste rondetijd op het TT Circuit Assen, schrijf je dan in voor het Sterrijden, voor een Certificaat. De minder fanatieke stuurders, die geen behoefte hebben aan hun rondetijd maar wel eens lekker schuin door de befaamde bochten willen scheuren, kunnen deelnemen aan het Toerrijden op het TT Circuit Assen. Voor iedere deelnemers is er ook een leuke herinnering.

Natuurlijk is iedereen van harte welkom. De toegang tot het TT Circuit Assen is al sinds jaar en dag GRATIS en motorrijders kunnen hun favoriete tweewieler parkeren in het Grand Prix-paddock. Een mogelijkheid die je als motorfanaat gewoon niet mag missen. Tot ziens op de Landelijke Motordag(en), op Koninginnedag, Vrijdag 30 april of zaterdag 1 mei!

Gratis Open Huis met rondleidingen

Traditiegetrouw organiseert het TT Circuit Assen op 30 april (Koninginnedag) een gratis toegankelijk Open Huis, waarbij liefhebbers van snelheidssporten en techniek een fraaie blik achter de schermen kunnen werpen. Naast demonstraties zijn er tal van andere attractieve zaken te zien zoals een volledige ingerichte pitbox op autosport en wegrace gebied. Ook worden er op 30 april gratis rondleidingen gegeven en is er een videofilm van de historie van het TT Circuit Assen te zien. Zo showt de Yamaha 2-takt club enkele klassieke racers uit de jaren 60,70 en 80, diverse zwaar gemodiviseerde straatmotoren (lees technisch en/of optisch) een dragster, enkele zelfbouwers (dus zelfbouw frame en blok), en diverse klassieke straatmotoren uit de jaren 60, 70 en enkele voor Nederland “zeldzame” jaren 90 types. Verder tref je er stands en activiteiten van – Het Motorhuis (motorzaak) (ook voor afstellen veren), Autoschade Muus (beschilderen/spuiten motoren), Olijve Motorsport, Foldy Car (op te vouwen aanhanger achter de auto voor 1 of 2 motoren), Comfoor Horen Gehoor oorbescherming, Sloothaak-LinkiT-Simako BMW Team, Racing Team Jarno Vos, Bloksma Sidecar Racing, MP Motorsport (Formule Renault team), RaceGirl.nl die de Ladies Only Toersessie organiseert met toerrijden en waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn, Silkolene kettingspray en het KNMV Promoteam.

Meer info: vind je op de TT website www.tt-assen.com of via tel. 0900-Dutch TT (0900-388 2 488) (Û 0,40 p/m)