Groots onthaal wereldkampioen Jeffrey Buis bij thuiskomst

167
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Frank Lafeber

Steenwijkerwold liep afgelopen maandagavond uit om hun held, wereldkampioen Jeffrey Buis, bij zijn thuiskomst uit Portugal een groots onthaal te bezorgen. De mensen juichen en zwaaien met vlaggen als de cabriolet met daarin Jeffrey Buis voorbijrijdt en als klap op de vuurpijl, een groots vuurwerk als men thuis de oprit op draait.

Het mag duidelijk zijn dat Steenwijkerwold trots is op de 18-jarige Jeffrey Buis, hun plaatselijke held die afgelopen zaterdag in het Portugese Estoril de wereldtitel in de wacht sleepte in de Supersport 300 klasse van het FIM Superbike World Championship.

Na diverse plichtplegingen, huldigingen en interviews na afloop de race op Circuito Estoril, een verrassing en traktatie door het KLM-personeel op de terugvlucht van Lissabon naar Amsterdam, een emotionele ontvangst op Schiphol door zijn moeder en zusjes, dacht Buis dat hierna de rust terug zou keren. Immers vanwege de beperkende corona maatregelen kon een feestelijk onthaal op Schiphol niet doorgaan. Niet bleek minder waar bij thuiskomst in het Overijsselse Steenwijkerwold.

Een aantal sponsors van de kersverse wereldkampioen wilde het niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseerden een corona proof thuiskomt voor de jongste Nederlandse wereldkampioen wegrace ooit.

jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Frank Lafeber
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Frank Lafeber
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Frank Lafeber
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Frank Lafeber
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Frank Lafeber
jeffrey-buis
Jeffrey Buis | foto© Frank Lafeber

 

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App