Guus Boes in 2019 met Buchner Motorsport in IDM Supersport 600

421
guus-boes
Guus Boes - 2018 OW Cup finale Assen | foto© Jan Timmerman

Guus Boes zal in 2019 zijn opwachting maken als coureur in de Supersport 600 klasse van het IDM. De coureur uit het Noord-Hollandse Oosthuizen heeft hiervoor een overeenkomst getekend met het Duitse Buchner Motorsport Team.

Na het afgelopen seizoen op een Niwa Racing Suzuki de titel in de wacht te hebben gesleept in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup maakt Guus Boes in 2019 de overstap naar het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap waar hij uit gaat komen in de IDM Supersport 600 categorie.Boes zal aan de start verschijnen in de kleuren van het Buchner Motorsport Team en de beschikking krijgen over een nieuwe en snelle Yamaha R6. Binnen het team zal Mark Buchner als teamgenoot van de pas 17-jarige Boes optreden terwijl Tristan Lentink (Lentink Sports) Boes als persoonlijk coach zal blijven bijstaan in deze volgende stap in zijn carrière.

Guus Boes: “Ik ben heel erg blij dat ik de volgende stap kan maken in mijn carrière en komend seizoen uit mag gaan komen in het IDM Supersport 600 kampioenschap. Een geweldige kans waar ik heel erg naar uitkijk en voelt als een droom die uitkomt. De komende maanden zal ik samen met en onder begeleiding van Tristan (Lentink) keihard gaan trainen om goed voorbereid aan de start te staan tijdens de eerste race van het seizoen. Speciaal hiervoor ga ik binnenkort verhuizen naar Assen waardoor ik nog beter en nauwer samen kan werken met Tristan en we vaker samen, naast de mentale en fysieke trainingen, kunnen trainen met o.a. de supermoto, crossmotor, kartauto of een gezamenlijke flattracktraining af kunnen werken. Naast de inzet van Tristan ben ik ook veel dank verschuldigd aan de mensen van Niwa Racing – zonder hun inzet en ondersteuning de afgelopen tijd was ik nooit zover gekomen en had ik deze stap niet kunnen maken – de mensen van het Buchner Motorsport Team voor het vertrouwen dat ze me geven en natuurlijk ook aan al mijn sponsoren, zonder hun inzet, ideeën en input was deze stap niet mogelijk geweest.”

Tristan Lentink, persoonlijk coach: “Na een tip van Rob Vennegoor hebben we slechts twee gesprekken gevoerd met de mensen van het Buchner Motorsport Team. Al snel was duidelijk dat er van beide kanten een positieve vibe aanwezig was. Er is dan ook besloten om een samenwerking met elkaar aan te gaan en te tekenen voor een compleet IDM-seizoen. Guus krijgt de beschikking over een nieuw opgebouwde Yamaha R6, podiumwaardig materiaal dus. Er zal nauw samengewerkt worden tussen Mark Buchner en Guus tijdens de trainingen en wedstrijden om elkaar zo snel mogelijk naar een hoger niveau te tillen. De komende wintermaanden gaan we samen hard aan de slag. Alleen racen is niet genoeg! Ik bied Guus een compleet trainingsprogramma waarin zijn progressie al maar sterker gaat toenemen. Als coach zijnde ben ik namelijk van mening dat er in Nederland te weinig aan persoonlijke coaching wordt gedaan en te veel aan massa trainingen waarin één coach 30 rijders moet begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat een nauwere samenwerking effectiever is en dat de stappen groter zullen zijn, dit probeer ik eenieder wie onder Lentink Sports rijdt aan te bieden.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App