Hafizh Syahrin in 2021 teamgenoot Barry Baltus bij NTS RW Racing GP

196
hafizh-syahrin
Hafizh Syahrin (l) en Jarno Janssen | foto© NTS RW Racing GP

Na Barry Baltus heeft het Nederlandse NTS RW Racing GP ook de tweede coureur voor het seizoen 2021 gecontracteerd.  Het enige Nederlandse Grand Prix Team heeft hierover overeenstemming bereikt met voormalig MotoGP coureur Hafizh Syahrin.

De kogel is door de kerk, NTS RW Racing GP zal in 2021 in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap aan de start verschijnen met de jonge Belg Barry Baltus en de ervaren Maleisiër Hafizh Syahrin.

Maakte het Nederlandse team onlangs al de komst van Baltus wereldkundig, nu kan men ook de komst van Syahrin officieel wereldkundig maken.

Hafizh Syahrin: “Ik ben blij dat ik in de Moto2 kan blijven en dat ik het vertrouwen krijg van NTS RW Racing GP. Ik weet hoeveel moeite het kost om een nieuwe motorfiets te ontwikkelen, maar ik geloof in dit project. NTS en het team hebben de motor in relatief korte tijd stap voor stap verbeterd. Ik hoop dat we met mijn ervaring en feedback grote stappen kunnen maken. Ik ben ervan overtuigd dat we samen goed werk kunnen leveren. Ik ben dit seizoen niet op mijn best geweest, en daarom ben ik erg blij met het vertrouwen dat NTS RW Racing GP in mij stelt.”

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen: “We zijn trots en blij dat we Hafizh hebben kunnen vastleggen. Hij is niet alleen een ervaren en getalenteerde rijder, maar ook een aardig en prettig mens. De NTS wordt elke week beter, maar we zijn nog steeds bezig met het ontwikkelen van de motor, en de input en feedback van Hafizh zijn daarbij erg belangrijk.”

Syahrin maakte in het seizoen 2011 zijn debuut in de Moto2 klasse om vervolgens in het seizoen 2014 als vaste deelnemer aan de start te verschijnen in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na een uitstapje van twee seizoenen in de MotoGP klasse (2018 en 2019) keerde de Maleisiër dit seizoen terug naar de klasse waar hij tot op heden twee podium klasseringen wist te scoren.

De Maleisiër komt over van het Kipin Energy Aspar Team Moto2 waar hij momenteel Aron Canet als teamgenoot heeft. Voor 2021 was er echter geen plaats meer voor Syahrin binnen het Spaanse Moto2 team, dit nadat het team onlangs besloot om de huidige leider in de tussenstand van het Moto3 wereldkampioenschap Albert Arenas binnen de Aspar familie te laten promoveren van de Moto3 naar de Moto2 klasse.

Bo Bendsneyder
Met de komst van Syahrin en de wetenschap dat NTS RW Racing GP onlangs al Baltus contracteerde is er definitief geen plaats meer voor Bo Bendsneyder binnen het enige Nederlandse Grand Prix Team. Hoe, wat en waar Bendsneyder zijn wegrace carrière na dit seizoen voort zal zetten is officieel nog niet bekend. De enige Nederlandse Grand Prix coureur zal binnenkort echter zijn plannen voor komend seizoen wereldkundig gaan maken.

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App