Hafizh Syahrin in 2022 met Mie Racing Honda Team in WorldSBK

2057
hafizh-syahrin
Hafizh Syahrin | foto© RW Racing GP

Hafizh Syahrin maakt na dit seizoen de overstap van de Moto2 klasse naar het FIM Superbike World Championship. De Maleisiër heeft hiervoor een contract getekend bij het Mie Racing Honda Team waar hij de teamgenoot wordt van Leon Mercado, de Argentijn die zijn contract bij het team onlangs verlengde.

Hafizh Syahrin is momenteel actief als coureur bij het Nederlandse NTS RW Racing GP. Nadat het team onlangs bekend maakte dat men komend seizoen in de Moto2 klasse van het MotoGP kampioenschap aan de start zal verschijnen met Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh moest de voormalig MotoGP coureur op zoek naar een nieuwe werkgever.Vrijdag in Valencia maakte Syahrin bekend dat hij deze gevonden heeft en wel in het FIM Superbike World Championship. Syahrin gaat uitkomen voor het MIE Racing Honda Team, het team dat komend seizoen met twee rijders aan de start zal verschijnen in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Syahrin wordt binnen het team de teamgenoot van de Argentijn Leandro “Tati” Mercado, die een veelbelovend eerste seizoen achter de rug heeft en onlangs het contract met het team van Midori Moriwaki verlengde. De komst van Syahrin en het aanblijven van Mercado zijn tevens een bevestiging dat het team komend seizoen twee Honda CBR100RR-R-Fireblade machines aan de start zal brengen.

Hafizh Syahrin: “Ik wil het team, Midori Moriwaki in het bijzonder, en Honda bedanken voor het geloof en vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld. Ik ben er zeker van dat we goed zullen kunnen samenwerken en hopelijk goede resultaten zullen boeken. Ik zal zoals altijd mijn uiterste best doen. Dit wordt een nieuwe uitdaging voor mij, en ik ben enthousiast om te beginnen! Ik wil graag alle sponsors, mijn familie, vrienden en ook de fans bedanken voor hun voortdurende steun – ik weet dat iedereen net zo enthousiast is als ik! Kom maar op! Bedankt iedereen.”

Leandro Mercado: “Ik ben erg blij om door te gaan met het MIE Racing Honda Team en met dit project in het FIM Superbike World Championship. Ik denk dat we dit jaar goed werk hebben geleverd en constant vooruitgang hebben geboekt, maar we hebben nog steeds meer te doen en meer te geven! We kunnen en moeten betere resultaten behalen en daarom is het belangrijk dat we kunnen blijven werken aan dit project, dat me zo veel motivatie geeft. Ik wil Midori Moriwaki bedanken voor het geloof en vertrouwen in mij, het hele team voor het geweldige werk dat ze doen en de sponsors voor hun steun. Van mijn kant zal ik 100% geven om onze groei voort te zetten”.

Midori Moriwaki – Mie Racing Honda Team eigenaar: “We zijn erg blij dat we twee sterke rijders als Leandro Mercado en Hafizh Syahrin kunnen bevestigen, waarmee we onze line-up voor het World Superbike-seizoen 2022 verdubbelen. “Tati” is dit seizoen geweldig geweest, hij heeft altijd een positieve en vastberaden houding behouden, ondanks enkele uitdagende momenten voor het team, en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de solide vooruitgang die we in de loop van het jaar hebben geboekt. Hij is snel, vastberaden en ervaren en door onze samenwerking te verlengen, brengen we continuïteit in ons project. We hebben de carrière van Hafizh door de jaren heen gevolgd, al sinds hij op 16-jarige leeftijd zijn eerste wildcard-race reed in het Moto2 Wereldkampioenschap op een Moriwaki-motor (Maleisië 2011). Hij is één van de vele sterke coureurs die zijn voortgekomen uit de levendige en competitieve racescene op het Aziatische continent, waar motorrijden een geliefde en zeer populaire sport is. Hafizh is zeer getalenteerd en competitief en zal een zeer waardevolle aanvulling zijn voor ons team en het Superbike-wereldkampioenschap.”

Mercado bezet momenteel met 26 gescoorde WK-punten de eenentwintigste plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

 Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter