Hamberg in 2018 met TT Racing Team in NK SuperCup 600 klasse

63
TT-Racing-Team
2018 TT Racing Team | foto© TT Racing

Jorn Hamberg zal in 2018 uitkomen voor het in Nieuwleusen gevestigde TT Racing Team. De coureur uit het Drentse Gees zal, samen met teamgenoot Eduard Troost, op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Honda CBR600RR van start gaan in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Na drie zeer goede en progressieve jaren te hebben gekend met zijn eigen team ‘HB Racing team’, besloot Jorn Hamberg in 2017 in de kleuren van het ‘Pearle Gebben Racing’ op jacht te gaan naar de titel in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup. Na een sterke start van het seizoen gooide een zware crash roet in het eten. Een gebroken rugwervel leek voor een vroegtijdig einde van 2017 te zorgen, echter verliep het hersteld zo voorspoedig dat de Drent tijdens het OW Cup finaleweekend alweer aan de start stond. Zonder enig wedstrijdritme werd er een vijfde plaats behaald.

Deze vijfde plaats zorgde voor een flinke boost bij Hamberg en een bevestiging dat hij het racen nog niet verleerd was. Echter vanwege het feit dat Pearl Gebben Racing besloot om zich in 2018 uitsluitend te concentreren op de Supersport 300 klasse moest Hamberg voor komend seizoen op zoek naar een nieuw team.

De afgelopen maanden werd er achter de schermen hard gewerkt aan de plannen voor 2018. Inmiddels zijn de handtekeningen gezet en heeft Hamberg onderdak gevonden bij het in Nieuwleusen gevestigde TT Racing.

Hamberg, die later deze maand zijn 23e verjaardag hoopt vieren, treft bij TT Racing Eduard Troost als teamgenoot. Beiden zullen uitkomen in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup en gebruik maken van een op Dunlop staande en door Ten Kate Racing Products  geprepareerde Honda CBR600RR.

Jorn Hamberg: “Ik ben zeer verheugd met deze kans bij TT Racing Team en de overstap te maken naar een Honda. Het afgelopen seizoen verliep niet helemaal zoals gepland, maar met alle partijen die nu om mij heen staan ben ik er van overtuigd dat ik mijn stijgende lijn vast kan houden. Graag wil ik het TT Racing Team, Ten Kate Racing Products, al mijn sponsoren en iedereen die dit mede mogelijk gemaakt hebben heel erg bedanken.”

Jan Troost, teameigenaar TT Racing Team: “Komend seizoen zal het TT Racing Team dus bestaan uit twee coureurs, en we zijn blij dat we Jorn als tweede coureurs naast Eduard mogen verwelkomen binnen ons team. Eind vorig seizoen hebben we voor het eerst samen gesproken over een eventuele samenwerking en het is prachtig dat nu alles op zijn plaats is gevallen en alles rond is. De komst van Jorn naar ons team is mede mogelijk gemaakt door bemiddeling, inzet en ondersteuning van Ten Kate Racing Products, daarvoor is een woord van dank zeker op zijn plaats.”