Harry Khouri in 2021 naar RT Motorsports by SKM – Kawasaki

450
harry-khouri
Harry Khouri | foto© Kawasaki Racing

De Australiër Harry Khouri rijdt komend jaar voor RT Motorsports by SKM – Kawasaki in het FIM World Superport 300 Championship. Dit nieuws heeft het Nederlands-Duitse team maandag 23 november wereldkundig gemaakt

Harry Khouri kwam dit jaar uit de Supersport 300 klasse van het IDM en won meerdere wedstrijden op de Kawasaki Ninja 400. Tot de laatste race behoorde de jonge Australiër tot de titelkandidaten. Eerder, in 2019 eindigde hij al op het IDM Supersport 300-podium en was hij succesvol in verschillende nationale kampioenschappen in Australië.

De 16-jarige Khouri werd geboren in Richmond, New South Wales en debuteerde in 2017 in de Supersport 300-klasse van het Australische Superbike-kampioenschap. Vorig jaar maakte hij de oversteek naar Europa, zoals heel veel Australische rijders eerder deden.

Teammanager Rob Vennegoor: “We zijn erg blij dat Harry volgend jaar voor ons rijdt. Hij heeft dit jaar veel indruk gemaakt in het IDM Supersport 300, maar kende helaas tegenslag in de strijd om de titel. We zijn er echter van overtuigd dat hij, mede dankzij een jaar ervaring op de Kawasaki Ninja 400, het volgend jaar goed gaat doen in het wereldkampioenschap. We hebben een lange en succesvolle relatie met Australische talenten en het feit dat hij met Jed Metcher – een oud-protegé van mij – gewerkt heeft, maakt het nog specialer dit keer.”

Harry Khouri: “Ik ben erg verheugd om in 2021 voor het RT Motorsports by SKM-team te rijden in het FIM Supersport 300 World Championship. Ik weet dat het seizoen 2021 een nieuwe uitdaging is met een hoger niveau, maar ik kijk erg uit naar de uitdagingen die voor ons liggen en maak van deze gelegenheid gebruik om te leren en te verbeteren”

WorldSSP300-racewinnaar Tom Booth-Amos en Dorren Loureiro zullen Khouri’s teamgenoten zijn volgend jaar.

 



Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App