Harry Truelove en PTR Triumph per direct uit elkaar

2677
harry-truelove
Harry Truelove | foto© PTR Triumph

Harry Truelove zal de rest van het 2023 FIM Supersport World Championship seizoen niet meer uitkomen in de kleuren van PTR Triumph. Beide partijen hebben besloten om hun samenwerking per direct en vroegtijdig te beëindigen.

Niki Tuuli en Harry Truelove vormen dit seizoen het PTR Triumph rijdersduo in het FIM Supersport World Championship. Maar na nu bekend is geworden zal de Fin voor het tweede deel van het seizoen een nieuwe teamgenoot krijgen nu het team de samenwerking per direct heeft opgezegd.Het minnelijke besluit is genomen na een reeks teleurstellende races, deels veroorzaakt door de blessure die Truelove begin juli opliep tijdens de Britse ronde van het kampioenschap op Donington Park, en een combinatie van andere factoren. Truelove, die onlangs in Most nog langs de kant omdat hij nog te veel hinder ondervond van zijn in Donington opgelopen blessures, heeft nu dus te horen gekregen dat hij ook de rest van het seizoen niet hoeft terug te keren bij het team.

Harry Truelove: “Het is duidelijk een lastig jaar geweest, de aanpassing aan de Triumph is niet gegaan zoals we hadden gewild.  Het team en ik hebben ons uiterste best gedaan om een goed gevoel te krijgen, maar dat is niet gelukt.  Daarom hebben we besloten uit elkaar te gaan.  Ik wens het team veel succes in de resterende rondes en wil ze bedanken voor de kans.”

PTR Triumph Team Manager Simon Buckmaster: “We willen altijd succes hebben met elke rijder die voor ons rijdt, maar na zoveel jaren op een inline viercilinder te hebben gereden, was het moeilijk voor Harry om zich aan te passen aan onze motor. Het is zo jammer dat het niet is gelukt, maar het is in ieders belang om niet door te gaan. Na zeven rondes samen, circuitdagen en testen met het team, zijn we er gewoon niet in geslaagd om die oplossing te vinden voor Harry en voor ons als team om te bereiken wat we samen graag hadden willen bereiken. We wensen Harry het allerbeste voor alles wat hij in de toekomst op racegebied gaat doen en we willen hem bedanken voor al zijn inspanningen.”

Wie vanaf de eerstvolgende ronde van het seizoen in het Franse Nevers-Magny Cours de plaats in gaat nemen van de Brit is nog niet bekend gemaakt.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’