Hartog op jacht naar de Europese titel in Magny Cours

86
rob-hartog
Rob Hartog | foto© Philippe Damiens - WSBK Flat Out

Rob Hartog begint aanstaande zondag aan de laatste wedstrijd van het seizoen in de World Supersport op Magny Cours. Het is tevens een belangrijke race, want naast een goed resultaat scoren in het WK wil de coureur van Team Hartog – Against Cancer in stijl het jaar afsluiten door de Europese titel binnen te halen.

Aanstaand weekend staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op de kalender voor Rob Hartog. Het Word Supersport evenement op Magny Cours kan tevens heel bijzondere worden voor Team Hartog – Against Cancer, aangezien de Europese titel binnengehaald kan worden. Hartog heeft zeer goede papieren in het FIM Europe Supersport Cup klassement, want hij gaat aan de leiding met zestien punten voorsprong op de nummer twee Eemeli Lathi, die vanwege een blessure afwezig zal zijn in Frankrijk.De nummers drie en vier in de tussenstand kijken tegen een achterstand van vijfentwintig punten aan, waardoor Hartog zondag aan één punt voldoende heeft om de Europese titel binnen te halen. Daarnaast zal éen van de concurrenten de WK-wedstrijd moeten winnen om Hartog van de titel te houden. Ook heeft de coureur uit Abbekerk zich als doel gesteld om het seizoen op een mooie manier af te sluiten met een mooie klassering in het WK. Vrijdag begint Hartog volle goede moed aan de vrije trainingen en de race start zondagmiddag om 13:45 uur.

Rob Hartog: ‘We gaan alweer beginnen aan ons laatste evenement van het seizoen. We zijn erg gemotiveerd om in Magny Cours het seizoen goed af te sluiten, ook omdat het weekend in Portugal wat tegenviel. We waren wel goed onderweg in de wedstrijd op Portimão en deze lijn willen we dit weekend gaan doortrekken. Ik heb er vertrouwen in dat we kunnen gaan voor een goed resultaat in het WK en ik hoop dat we het seizoen in stijl kunnen afsluiten met een overwinning en de titel in het EK!’

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App