Hendra Pratama en Steeman het snelst tijdens FP3 Pata Riviera de Rimini Round

62
victor-steeman
Victor Steeman - Misano | foto© MPA fotografie

Galang Hendra Pramata (Groep A) en Victor Steeman (Groep B) hebben zaterdagochtend in Misano de snelste rondetijden laten noteren tijdens de derde vrije training van de Pata Riviera de Rimini Round.

Na een natte derde vrije training voor de World Superbike en World Supersport klasse werden ook de twee derde vrije trainingen van de World Supersport 300 klasse nog verreden als WET practice. Terwijl de zon doorkwam werden de omstandigheden echter snel beter.

In Groep A was het Galang Hendra Pratama die het snelst was voor Nick Kalinin, Nederlander Robert Schotman, Ton Kawakami en Manuel Gonzalez.

Koen Meuffels en Dennis Koopman sloten deze sessie af met respectievelijk de elfde en twaalfde rondetijd achter hun naam.

Crashes in deze sessie waren er voor Toni Eberhard en Dino Iozzo. Eerstgenoemde kwam er zonder kleerscheuren vanaf, Iozzo daarentegen werd na zijn crash overgebracht naar het medical centre voor een medische check.

De sessie voor de coureurs uit Groep B werd kort na de start onderbroken vanwege een crash van Bahattin Sofuoglu. De Turkse coureur werd na zijn crash overgebracht naar het medical centre waarna de sessie na een korte onderbreking werd hervat.

Met een snelste rondetijd van 1’53.606 was het Nederlander Victor Steeman die na afloop van de sessie de lijst aanvoerde voor Vojtech Schwarz, Tom Bramich, Dorren Loureiro en de tweede Nederlander Scott Deroue.

Jeffrey Buis sloot de sessie af als twaalfde terwijl Fin de Bruin de veertiende rondetijd op de klok wist te zetten.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App