Galang Hendra Pratama zal in 2021 samen met Dominique Aegerter het WorldSSP rijdersduo vormen van het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha. Dit nieuws heeft het in Nieuwleusen gevestigde team maandag 21 december wereldkundig gemaakt.

Ten Kate Racing Yamaha kondigde onlangs al aan dat ze in 2021 zouden terugkeren naar het FIM Supersport World Championship, de serie waarin ze tussen 2002 en 2014 tien wereldtitels hebben behaald. De eerste coureur die men hiervoor vast wist te leggen is de onlangs al aangekondigde Dominique Aegerter. Inmiddels zijn ook de handtekeningen gezet onder een contract met de tweede coureur, de Indonesische jongeling Galang Hendra Pratama.

Na indruk te hebben gemaakt op Valentino Rossi’s VR46 kamp in 2016, verdiende de Indonesische held Hendra Pratama voor het volgende seizoen een wildcard optreden in het FIM Supersport 300 World Championship tijdens de Portugese ronde in Portimão. Hij trok zich hier terug uit de race, maar kreeg een tweede kans tijdens de finaleronde van het seizoen in Jerez, waar hij de eerste Indonesische racewinnaar werd in een race meetellend voor het wereldkampioenschap.

Na twee sterke WorldSSP300-seizoenen met Yamaha’s bLU cRU-programma stapte hij in 2020 over naar de WorldSSP categorie. De 21-jarige Indonesiër bleef zich het hele seizoen door ontwikkelen en zijn beste klassering van het seizoen behaalde hij in Magny-Cours, waar hij een indrukwekkende zesde plaats behaalde.

Galang Hendra Pratama: “Allereerst wil ik Yamaha Indonesia, Yamaha Motor Europe en al mijn sponsors bedanken voor het feit dat ze me opnieuw een kans hebben gegeven om deel te nemen aan het 2021 WorldSSP-seizoen. Ik ben erg blij dat ik bij Ten Kate Racing Yamaha ben ondergebracht, ze hebben veel ervaring in deze klasse, ik heb een goed gevoel over onze vooruitzichten. In het seizoen 2020 heb ik veel geleerd over het rijden met de Yamaha R6, die totaal anders is dan de 300cc motoren. Voor het volgende seizoen zal ik pushen en proberen te vechten binnen de top 10 en zal ik in elke race proberen het maximale te bereiken.”

Kervin Bos – Teammanager: “We zijn echt blij om een jonge coureur als Galang in ons team te hebben. Onze geschiedenis is altijd gericht geweest op het ontwikkelen van jonge talenten en het aanleren van de vaardigheden die ze nodig hebben om een hoger niveau te bereiken. Hij sluit zich aan bij Dominique Aegerter, die een snelle en ervaren coureur is, dus over het algemeen is het een zeer sterke line-up voor ons. We kijken er naar uit om hen te verwelkomen in het Ten Kate Racing team en hopelijk kunnen we samen goede resultaten behalen. Het is ook geweldig voor ons om weer een sterke relatie met Yamaha te hebben en dat zij onze campagne voor 2021 zullen ondersteunen. Met dank aan onze partners, met name Yamaha Motor Europe en Yamaha Indonesia, zijn we verheugd om aan het nieuwe seizoen te gaan beginnen.”

Het Ten Kate Yamaha WorldSSP Supported Team en de coureurs beginnen nu met de voorbereidingen voor het seizoen 2021, het seizoen dat op 23-25 april in Assen van start gaat.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App