Herkenbare details op de BMW M4 GT3 van Valentino Rossi

7858
valentino-rossi-bmw
Valentino Rossi BMW M4 GT3 | foto© WRT - W Racing Team

Valentino Rossi gaat ook in 2023 weer voluit in de autosport. De negenvoudig wereldkampioen heeft zijn Audi R8 van afgelopen seizoen echter ingeruild voor een BMW M4 GT3. Zijn nieuwe bolide werd deze week door het BMW M Team WRT gepresenteerd. Voor de oplettende MotoGP fan zijn er een aantal herkenbare details. Kunnen en mogen we hier spreken van de bekende Engelse uitdrukking “Easter eggs”.

Ondanks zijn afscheid als MotoGP coureur is Valentino Rossi nog steeds op en top sportman, niet op twee maar op vier wielen. In 2022 deed Rossi in een Audi R8 LMS GT3 van het Belgische team WRT mee aan de GT World Challenge Europe. Voor het seizoen 2023 stapt WRT over van Audi naar BMW – en zal ook Rossi binnen het team de overstap maken van een Audi naar een BMW.

De BMW M4 GT3 waarmee de inmiddels 43-jarige Italiaan in 2023 aan de start gaat verschijnen werd eerder deze week onthuld.

Valentino Rossi: “Ik ben erg blij dat ik mijn samenwerking met het WRT-team in 2023 kan voortzetten. Dit wordt een belangrijk jaar voor ons omdat we met een nieuwe auto beginnen. De tests met de BMW M4 GT3 zijn tot nu toe echter erg goed verlopen en ik kan bijna niet wachten om ermee te gaan racen.”

Net als voor zijn protegés van de VR46 Riders Academy wordt 2023 ook voor Rossi een druk en een lang seizoen. Het seizoen start voor Rossi al in januari. In het weekend van 13 t/m 15 januari de Dubai 24 uurs-race op het programma. Hier zal een team vormen met BMW-fabrieksrijder Maxime Martin, Sean Gelael uit Indonesië en de Brit Tim Whale. De naam van de vijfde coureur zal nog in een later stadium bekend gemaakt worden.

Na het evenement in Dubai reist Rossi door naar Australië waar hij op 04 en 05 februari deel zal nemen aan de legendarische 12 Hours of Bathurst. Hier zal Rossi samen met Maxime Martin en Augusto Farfus aan de start verschijnen. Deze race op Mount Panorama maakt deel uit van de Intercontinental GT Challenge. Dit is een soort onofficieel GT3-wereldkampioenschap met één evenement per continent. Het is nog niet bekend of Rossi aan de andere IGTC-races zal deelnemen.

Vervolgens zal Rossi aan de start verschijnen in de GT World Challenge Europe – het kampioenschap waar hij in 2022 ook aan deelnam. Dit kampioenschap in 2023 bestaat uit tien raceweekenden, die allemaal in Europa plaatsvinden.

Rossi zal samen met Maxime Martin de vijf sprint evenementen binnen de GT World Challenge Europe voor zijn rekening nemen. Augusto Farfus wordt de derde coureur in de vijf langeafstandsraces. De start van het seizoen vindt plaats in het weekend van 21t/m 23 april op het circuit van Monza in Italië.

Voor de Nederlandse en Belgische fans, ook Spa-Francorchamps en het Circuit van Zandvoort maken in 2023 deel uit van de GT World Challenge Europe kalender. Zo wordt de vierde ronde van het seizoen in het weekend van 29 juni t/m 02 juli verreden op het Belgische circuit en staat in het weekend van 13 t/m 15 oktober de tiende en finaleronde van het seizoen op het programma in Zandvoort.

Easter Eggs
De oplettende MotoGP fan zal iets herkennen in het ontwerp en de kleurstelling van Rossi’s 2023 BMW M4 GT3. Een kleine hint, een aantal streepjes ergens op de auto doen wel heel veel denken aan een bepaald motormerk, een motormerk waar de negenvoudig wereldkampioen veel aan te danken heeft in zijn carrière op twee wielen. Kunnen en mogen we hier spreken van de bekende Engelse uitdrukking “Easter eggs*” of zien wij op de Racesport.nl redactie iets dat er niet is?

Reageren mag, gebruik hiervoor de reactiemogelijkheid op de Racesport.nl social media kanalen.

*Easter eggs: Easter eggs are hidden features or messages, inside jokes, and cultural references inserted into media.