Herstel Marc Marquez verloopt volgens plan

50
marc-marquez
Marc Marquez | foto© Repsol Media

Marc Marquez is donderdag voor een medische controle in het Hospital Ruber Internacional in Madrid geweest. Daar werd vastgesteld dat het herstel van de Repsol Honda-coureur, zes weken na zijn derde operatie, volgens plan verloopt.

Marc Marquez onderging op 03 december 2020 in het Hospital Ruber Internacional in Madrid zijn derde operatie aan zijn rechterbovenarm, een blessure welke de Repsol Honda Team coureur opliep op zondag 19 juli bij een crash op het circuit van Jerez de la Frontera.

Tijdens deze acht uur durende operatie werd er o.a. een nieuwe titanium plaat aangebracht en vond er een bottransplantatie plaats waarbij een stukje bot uit zijn bekken in de gekwetste rechterbovenarm werd geplaatst. Omdat er tijdens de operatie een infectie werd ontdekt moest Marquez na de operatie maar liefst 10 dagen ter observatie in het ziekenhuis blijven en een antibioticakuur starten.

Nadat Honda op 13 december meldde dat hun protegé het ziekenhuis had mogen verlaten en thuis in Cervera verder mocht werken aan zijn herstel is het stil rondom de vorderingen van de achtvoudig wereldkampioen.

Donderdag 14 januari stapte Marquez echter in het vliegtuig naar Madrid om na ruim zes weken terug te keren naar het Hospital Ruber Internacional om zich daar bij zijn behandelende artsen te melden voor een medische controle. Het Repsol Honda Team kwam donderdagavond met de volgende verklaring omtrent het bezoek:

“De achtvoudig wereldkampioen is in het ziekenhuis geweest, zes weken na de operatie – welke op 03 december werd uitgevoerd – aan de geïnfecteerde pseudartrose in de rechter bovenarm. Op dit moment zijn de artsen tevreden over het herstel. Marquez zal doorgaan met een specifieke antibioticakuur en met een functioneel herstelprogramma dat is aangepast aan zijn klinische situatie.”

Direct na de operatie werd al duidelijk dat het herstel na een dergelijke operatie zo’n vijf à zes maanden in beslag zal gaan nemen. Marquez zal dan ook zo goed als zeker de start van het 2021 MotoGP seizoen gaan missen.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App