Hervé Poncharal: ‘Michael verdient nog een kans in de MotoGP’

231
mark
Michael van der Mark (60) - Valencia MotoGP race 2017 | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Michael van der Mark kwam zondag in Valencia, na in Sepang als zestiende te zijn geeindigd, als zeventiende over de finish tijdens zijn tweede MotoGP race. Als invaller voor de zieke Jonas Folger binnen het Monster Yamaha Tech 3 kan Van der Mark daarmee terugkijken op een geslaagd debuut in de MotoGP klasse. Ook teambaas Hervé Poncharal sprak na afloop lovende woorden over het optreden van de Nederlander.

Nadat een eerste invalbeurt voor Valentino Rossi in Aragon op het laatste moment niet doorging maakte Michael van der Mark ruim twee weken geleden in Sepang zijn debuut in de MotoGP klasse. Onder moeilijke omstandigheden wist de Nederlander zich in Maleisië keurig staande te houden en zondag’s op een natte en deels opdrogende baan als zestiende over de finish te komen in zijn allereerste MotoGP wedstrijd.In Valencia waren afgelopen weekend de omstandigheden echter geheel anders. Zo waren de omstandigheden aanzienlijk beter en konden alle sessies verreden worden op een droog Ricardo Tormo Circuit. Van der Mark wist zich ook hier keurig staande te houden en zich elke sessie te verbeteren, dit ondanks dat hij het duidelijk moeilijkere had op het korte, bochtige circuit waar hij al lang niet meer had gereden.

Ondanks dat er in Valencia twee coureurs meer op de startgrid stonden – Michele Pirro en Mika Kallio stonden met een wildcard aan het vertrek – streed Van der Mark zondag tijdens de wedstrijd, na een bijzonder goede start vanaf de vijfentwintigste positie op de grid, lange tijd voor een positie rond de zestiende positie. Na dertig ronden passeerde de Monster Yamaha Tech3 coureur uiteindelijk als zeventiende de zwart/wit geblokte vlag.

Na afloop van de wedstrijd was niet alleen Van der Mark tevreden met zijn optreden, ook Monster Yamaha Tech3 teambaas Hervé Poncharal stak zondagmiidag na afloop van de race in Valencia niet onder stoelen of banken dat hij tevreden met het optreden van de Nederlander.

“Michael heeft dit weekend veel progressie geboekt vergeleken met Sepang,” aldus Poncharal zondagmiddag na afloop van de race in Valencia. “Ik weet zeker dat het feit dat het hele weekend droog was hem daarbij geholpen heeft. Hij ging in de race de strijd aan met een aantal ervaren MotoGP coureurs, hij heeft het echt goed gedaan. Michael is slim en verdient nog een kans. Daarom ga ik mijn best doen om hem, samen met Yamaha, nog een paar kansen te geven. Ik ben zeer tevreden met zijn ontwikkeling, want ik weet dat het geen makkelijke opgave was. Ik wil hem bij deze dan ook erg bedanken voor zijn inzet.”

Ook benieuwd naar de reactie van Van der Mark zelf direct na afloop van de wedstrijd in Valencia? Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag