Het 2023 seizoen van: Ruben Bijman

707
ruben-bijman
Ruben Bijman - Assen | foto© Jan Timmerman

In de rubriek ‘Het 2023 seizoen van’ vragen we in de rustige winterperiode wekelijks een bekende Nederlandse wegracecoureur naar zijn of haar seizoen. Hoe kijken ze terug op het afgelopen seizoen, wat waren hun momenten, wat waren de zaken om snel te vergeten en waar kijkt men naar uit voor komend seizoen. Deze week: Ruben Bijman.

Naam: Ruben Bijman
Woonplaats: Lopik
Leeftijd: 20 jaar
Kampioenschap: World Superbike
Categorie: World Supersport 300
Team in 2023: Arco Motor University Team
Startnummer: 17

Hoe kijk je terug op het seizoen 2023?
Het was een lastig seizoen met zijn ups & downs. Zeker aan het begin van het seizoen hadden wij er iets heel anders van verwacht. Tot Magny Cours heb ik problemen gehad met de acceleratie van de motor, wat het vechten in de groep van de Supersport 300 klasse vrijwel onmogelijk maakte. In het weekend van Magny Cours had het team van te voren een verbetering gevonden. Daardoor hebben we het laatste deel van het seizoen redelijk kunnen afsluiten.

Met wie heb je in 2023 het mooiste duel uitgevochten?
Het mooiste duel was voor mij samen met Jeffrey Buis, Loris Veneman en Daniël Mogeda.

Op welk circuit was dit en waarom?
Dit was in Aragon, de race na Magny Cours. De verbetering met het team hielp mij enorm waardoor ik in Aragon voor het podum kon strijden.

Wat is je persoonlijke hoogtepunt in 2023
De vierde plaats in Aragon, net naast het podium, maar de hele race kon ik mij sterk handhaven in de kopgroep en was ik aan het strijden voor de podium plaatsen.

Wat is iets om snel te vergeten?
Voor mij het gehele eerste deel van het seizoen, het was erg lastig en wij waren met het gehele team zoekende.

Waar kijk je het meest naar uit in 2024?
Ik kijk er naar uit om weer in de kopgroep te gaan strijden en naar mijn eerste test volgend maand!

Volgende week: Zonta van den GoorberghVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.