Het was, is en blijft stil op de Varsselring in 2020

718
hengelo-2019
Hengelo 2019 | foto© Henk Teerink

Afgelopen weekend stond op de Varsselring in Hengelo de jaarlijkse wegraces op het programma. Door het corona virus kon het evenement niet plaatsvinden en was het muisstil in het Gelderse buurtschap Varssel.

Geen ronkende motoren en juichend publiek die hun helden aanmoedigen. Geen gras, olie, rubber, frituur en bier luchten te bekennen. Een aantal weken geleden liet de I.R.R.C. (Internationale Road Racing Championship) organisatie weten dat de races op de Varsselring van afgelopen weekend geen doorgang konden vinden. Het bestuur van de Hengelose auto en motorsportvereniging hebben afgelopen week helaas het besluit moeten nemen om definitief geen wegrace in 2020 te organiseren. Gezien de huidige situatie rondom het coronavirus zijn er simpelweg geen mogelijkheden om het door te laten gaan. In 2021 doet de Hamove er weer alles aan om een mooi en aantrekkelijk raceweekend te organiseren op de Varsselring.  Het tour weekend naar de Moezel in juni en de 55e Veteraan Rally in augustus zijn evenals de wegraces ook van de kalender gehaald.

De meeste races op stratencircuits zijn dit jaar afgelast, waaronder de races op de Isle of Man. De North West 200 in Ierland zoekt nog naar een vervangende datum. Deze race zal wellicht nog in het najaar verreden worden. Voor het Hengelose Performance Racing van Tonny en Arno Wassink met hun rijders Virgil Amber Bloemhard, Frank Gallagher, Ilja Caljouw en Jorn Hamberg zit er niks anders op dan af te wachten of er later in het jaar wellicht nog ergens gereden zal worden. Er is nog een kleine kans dat de races in Horrice, Tsjechië en Frohburgh Duitsland verreden kunnen worden in het najaar. Wel kunnen de coureurs binnenkort allemaal weer trainen op o.a. het TT Circuit Assen.

Voor de Hamove natuurlijk een grote domper dit jaar, maar de vereniging hoopt iedereen volgend jaar te kunnen verwelkomen op de Varsselring.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App