Holgado wint, Veijer twaalfde op zaterdag in Aragon, Alonso kampioen

471
david-alonso
David Alonso | foto© Red Bull Content Pool

Daniel Holgado heeft zaterdagmiddag op Motorland Aragon de voorlaatste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd op zijn naam geschreven voor David Munoz en David Alonso. Collin Veijer passeerde als twaalfde de finish. De derde plaats van Alonso was voldoende om met nog één wedstrijd te gaan de 2021 titel veilig te stellen.

Zaterdagmiddag om 16:30 uur ging op Motorland Aragon de voorlaatste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van start. Na vijftien ronden was het Daniel Holgado die als eerste de finish passeerde en aan het langste eind trok in een vijf coureurs tellende kopgroep die in de race was ontstaan. De tweede plaats werd een prooi voor David Munoz gevolgd door David Alonso, Diogo Moreira en Matteo Bertelle.

Collin Veijer passeerde na een voor hem teleurstellend verlopen race als twaalfde de finish. De 16-jarige Staphorster kende vanaf de veertiende plaats op de grid een verdienstelijke start en wist zich in de beginfase op te werken naar een negende plaats in de race. Een onwillige KTM zorgde vervolgens voor de nodige problemen waardoor Veijer de aansluiting verloor, terugviel naar de veertiende plaats en alleen kwam te rijden. Een goede klassering was hiermee eigenlijk al verloren met als uiteindelijk resultaat een voor hem teleurstellende twaalfde plaats.

Alonso kampioen
De derde plaats van de met een Colombiaans paspoort rijdende Spanjaard was voldoende om met nog één wedstrijd te gaan dit seizoen de 2021 Red Bull MotoGP Rookies Cup titel veilig te stellen. Alonso wist zijn puntentotaal in de voorlaatste race uit te breiden tot een totaal van 232 WK-punten, 34 meer dan zijn naaste concurrent in de titelstrijd David Munoz (198) waarmee de titel een feit was.

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race in Aragon – en de laatste van het seizoen -gaat zondagmiddag om 15:30 uur van start. 

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze tweede dag van de Gran Premio Tissot de Aragon verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag.Handige links Gran Premio TISSOT de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter