Honda met Hutchinson en Johnson naar North West 200 en Isle of Man TT

346
ian-hutchinson
Ian Hutchinson - 2018 | foto© Honda Racing

Honda Racing heeft haar rijdersduo bekend gemaakt voor de 2019 editie van de North West 200 en Isle of Man TT. Zo zal Ian Hutchinson ook in 2019 actief blijven voor het team terwijl men David Johnson als nieuwkomer zal verwelkomen.

Ian Hutchinson en David Johnson zullen komend seizoen in de Honda Racing kleuren aan de start verschijnen tijdens de North West 200 en de Isle of Man TT. Beide Roadracing specialisten zullen in zowel de Superbike- als ook de Superstock 1000 categorieën aan de start verschijnen op de Honda CBR1000RRR Fireblade SP2 terwijl het team voor Hutchinson ook een Honda CBR600RRR Supersport machine zal prepareren.Johnson debuteerde in 2010 op de TT aan boord van een Honda machines waar hij in dat jaar de onderscheiding van snelste nieuwkomer opeiste. De Australiër heeft sindsdien drie vierde plaatsen behaald op de Mountain Course en was afgelopen jaar dicht bij een podiumplaats in de Superbike-race. Zijn beste resultaat tijdens de Ulster GP was een derde plaats in 2018 en een zevende plaats tijdens deNW200.

Ploegmaat ‘Hutchy’ gaat in 2019 verder met Honda na vorige jaar een dappere terugkeer kende terwijl hij herstellende was van een blessure. Met een ongelooflijke drive en vastberadenheid gedurende het 2018 seizoen begint de ‘Bingley Bullet’ beter voorbereidt aan het nieuwe wegraceseizoen.

Naast de deelname aan de twee bekende Roadracing evenementen zal Honda Racing voorafgaand een uitgebreid testprogramma afwerken met de twee genoemde coureurs.

Ian Hutchinson: “Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit seizoen beter voorbereid aan de start zal staan. Vorig jaar ging het er met name om om de Fireblade op te bouwen en beter te leren kennen. De resultaten waren dan ook een beetje teleurstellend, want ze weerspiegelden niet het harde werk dat er achter de schermen was verricht. Maar sinds de TT ben ik op een Fireblade actief en ook op mijn racefiets, dus met die kilometers en het testprogramma dat we voor dit jaar hebben, denk ik dat we een sterk uitgangspunt zullen hebben als we beginnen aan de North West 200. Ik wil graag aan de slag en kijk uit naar de eerste test van het team.”

David Johnson: “Ik ben erg blij dat ik dit seizoen bij het Honda Racing team kan rijden. In de loop der jaren zijn ze ongelooflijk succesvol geweest tijdens de Roadracing evenementen en hebben ze veel gewonnen tijdens de TT; ik heb het gevoel dat ik met de Fireblade goed uit de voeten kan, dus ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan en op deze machines te gaan rijden. Met Hutchy, die fitter dan ooit is na zijn blessures, denk ik dat we goed kunnen gaan samenwerken en dat ik een aantal geweldige mensen om me heen zal hebben in het team. Ik kan niet wachten om terug te keren naar de UK en te gaan testen!”

2019 Roadracing kalender:

  • 12-18 mei: NW 200
  • 25 mei – 07 juni: Isle of Man TT


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App