IDM Superbike 1000 coureur Bobby Bos in Schleiz weer aan de start

513
bobby-bos
Bobby Bos | foto© Tiny Kolsters

Vanaf de Nürburgring kregen we vrijdag bijzonder nieuws te horen uit de mond van IDM Superbike 1000 coureur Bobby Bos. Komend weekend (26-28 juli) keert de HPC Power Suzuki rijder terug op de motor tijdens de IDM ronde op het circuit van Schleiz.

Dat motorcoureurs een bijzonder slag mensen zijn is ons al langer bekend. Blessures lijken bij hen veel sneller te genezen dan bij andere sporters en uiteraard behoren de heren coureurs niet tot het slag sporters dat heel snel loopt te steunen en te kreunen.Dan nog blijft het nieuws omtrent de rentree van Bobby Bos opmerkelijk. Minder dan vier weken geleden werd de HPC Power Suzuki rijder tijdens een trainingswedstrijd, op het Tsjechische circuit nabij Most, getorpedeerd door een “iets te enthousiaste” hobby-rijder. De gevolgen waren groot want Bos liep bij de crash pittige verwondingen op aan zijn rechter bovenbeen en knie.

Het eerste oordeel luidde dat het seizoen voorbij was en dat Bos zeker drie maanden nodig zou hebben om te revalideren. Dat oordeel van de artsen bleek een misrekening ten aanzien van het karakter van Bos. Met dagelijkse krachtoefeningen in het zwembad, het nodige fietsen en diverse andere trainingsoefeningen werd keihard gewerkt aan het herstel en daarmee aan de comeback.

Het herstel verraste de behandelend artsen aan alle kanten en inmiddels is er simpelweg groen licht om weer op de motor te stappen. Bos zelf had dat graag dit weekend al weer gedaan maar voor teammanager Denis Hertrampf was dat toch iets te gortig.

Bobby Bos: “Het gaat wonderwel uitstekend met me. Ik heb de afgelopen weken keihard geknokt om zo snel mogelijk te herstellen en weer op de motor te kunnen stappen. Ik heb veel getraind op de fiets en in het zwembad en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De afgelopen weken voelde ik me per dag sterker worden en bij de laatste controle vielen de ogen van de behandeld arts zowat uit de kassen toen hij door kreeg dat ik zonder krukken het ziekenhuis was komen inlopen. Natuurlijk is alles nog niet 100% maar ik mag gelukkig weer op de motor stappen. Ik wilde zelf dit weekend op de Nürburgring al rijden maar Denis vond dat echt te gek. Voor Schleiz ben ik echter ingeschreven dus komend weekend gaan we er weer tegenaan.”

 

Handige links IDM Nürburgring 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App