IDM Superbike 1000: Reiterberger op pole in Schleiz, De Boer derde

265
reiterberger
Markus Reiterberger | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Op de Schleizer Dreieck ging de pole positie in de IDM Superbike 1000 klasse zaterdagmiddag naar Markus Reiterberger. Dominik Vincon trainde zich naar de tweede plaats op de voet gevolgd door Danny de Boer waardoor de gehele eerste rij een BMW aangelegenheid is geworden.

Verrassend was het zaterdag tijdens de kwalificaties allemaal niet echt. Markus Reiterberger was tijdens de vrije trainingen op vrijdag al ruim sneller als de rest van het veld en tijdens de beide kwalificatietrainingen was het niet anders. De van Zon/Remeha BMW rijder kwam in de eerste kwalificatietraining tot een tijd van 1’24.606 en was daarmee op dat moment bijna 1’5 seconde sneller dan tweede man Dominik Vincon.Reiti wist zich in de tweede kwalificatietraining niet meer te verbeteren terwijl Vincon zijn tijd nog wel flink wist aan te scherpen. Het verschil blijft niettemin ruim driekwart tel.

Danny de Boer vond zichzelf lang terug rond de zesde, zevende positie maar wist er in de slotfase nog een ultieme vlotte ronde uit te persen die goed was voor de derde plaats waarmee de snelle Staphorster de eerste rij vol maakt.

Jan Bühn, Stefan Kerschbaumer en Florian Alt vormen de tweede rij met daarachter Jan Halbich, Luca Grünwald en de verrassende Marc Neumann. Bastian Mackels trainde zich naar de tiende tijd.

Pepijn Bijsterbosch wist zich als één van de weinigen niet te verbeteren in de tweede kwalificatietraining en zakte daardoor van de elfde naar de zestiende plaats terug. Koen Zeelen trainde zich naar de negentiende plaats. Debutant Bobby Bos verbeterde zich gedurende elke training behoorlijk en klom in de tweede kwalificatietraining van de 22e naar de 21e plaats. Johan Fredriks, hier rijdend als training voor het IRRC van over drie weken, kwalificeerde zich keurig als 28e.

Mike Cleutjens was tijdens de tweede kwalificatietraining al weer op de weg terug naar het Limburgse land. Mike werd aan het einde van de eerste kwalificatietraining van de motorfiets gereden met als gevolg een gat in het frame en behoorlijk veel last van een voet, pols en ook van hoofdpijn waarop het team besloot dat het beter was om van verdere deelname af te zien.

 

Handige links IDM Schleiz:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Live timing

 

Aangezien de Duitse IDM organisatie problemen heeft met het online zetten en versturen van de complete en volledige pdf uitslagen hieronder alvast een beknopte uitslag:

1. Markus Reiterberger, BMW
2. Dominik Vincon, BMW
3. Danny de Boer, BMW
4. Jan Bühn, BMW
5. Stefan Kerschbaumer, Yamaha
6. Florian Alt, Yamaha
7. Jan Halbich, Honda
8. Luca Grünwald, Suzuki
9. Marc Neumann, BMW
10. Bastien Mackels, Yamaha
11. Vincent Lonbois, BMW
12. Dominic Schmitter, Suzuki
13. Arnaud Friedrich, BMW
14. Lucy Glöckner, Kawasaki
15. Daniel Kartheiniger, Yamaha
16. Pepijn Bijsterbosch, Yamaha
17. Ville Valtonen, Yamaha
18. Patryk Kosiniak, BMW
19. Koen Zeelen, Yamaha
20. Felix Bauer, Honda
21. Bobby Bos, Yamaha
22. Phlipp Gengelbach, BMW
23. Florian Hüsler, Yamaha
24. Marek Cerveny, BMW
25. Björn Stuppi, BMW
26. Carl Barthelsen, Suzuki
27. Christoph Kreller, BMW
28. Johan Fredriks, Kawasaki
29. Sarah Heide, Suzuki