Markus Reiterberger won zaterdagmiddag zoals vooraf verwacht de eerste IDM Superbike 1000 race van dit afsluitende IDM weekend op de Hockenheimring. Florian Alt en Bastien Mackels mochten dit keer na afloop met de Bayer mee naar het podium.

Vooraf ging iedereen er vanuit dat het wederom een gemakkelijke zege zou worden voor Reiterberger maar dat liep dit keer gelukkig ietsje anders. De schuld daarvan lag bij Reiterberger zelf die bij de start de machine te fel op het achterwiel trok en daardoor even moest inhouden. Dat was voor Florian Alt voldoende om de leiding te nemen.

Alt is vanwege zijn late remmen al niet heel gemakkelijk te passeren en de Hockenheimring heeft daarbij ook nog eens weinig echte passeerplaatsen. Het lukte Alt daarom om gedurende een ronde of zeven het veld aan te voeren.

Dan sloeg Reiterberger toch eindelijk toe en eenmaal aan de leiding liep de van Zon Remeha BMW rijder geleidelijk aan weg bij Alt om zo naar zijn elfde overwinning van het seizoen te rijden. Florian Alt behield de tweede plaats met enkele seconden voorsprong op de sterk acterende Bastien Mackels die eigenlijk de hele race eenzaam op de derde plaats reed.

Achter de rug van de Belg vochten Jan Bühn en Danny de Boer om de vierde plaats. Bühn had in de openingsfase een klein gaatje weten te slaan naar onze landgenoot en het duurde tot halverwege de race voor de Boer dat gedicht had. Ook hier gold dat erbij komen één is maar er voorbij komen twee is.

De Boer had enkele ronden nodig maar wist uiteindelijk zijn teamgenoot te passeren. Bühn beet zich echter vast in het achterwiel zodat de strijd spannend bleef tot op de finish. Het lukte De Boer om zijn teamgenoot achter zich te houden en zo de vierde plaats veilig te stellen.

Pepijn Bijsterbosch voerde enige tijd een vrij grote groep rijders aan die achter de rug van De Boer streden om de zesde plaats. Bijsterbosch kreeg aan het einde van de race te maken met wat gripproblemen waardoor hij de zesde plaats niet vast kon houden. Dominik Schmitter pakte uiteindelijk die zesde plaats door in de laatste ronde Vincent Lonbois terug te wijzen. Datzelfde deed Luca Grunwald met Pepijn Bijsterbosch waardoor de SWPN/Stichting Zorgeloos Kind rijder helaas genoegen moest nemen met de negende plaats. Jan Halbich bracht zijn Honda als tiende over de meet.

Koen Zeelen reed eindelijk weer eens een behoorlijke race. De Limburger heeft de afgelopen periode te kampen gehad met veel problemen die zijn weerslag hadden op de prestaties. De Benro Racing  rijder vocht de hele race in een groep en punten behoorden lang tot de mogelijkheden. Naar het einde toe moest de Limburger een beetje laten gaan waardoor hij als 17e over de finish kwam.

Bobby Bos kende een ongelukkig begin van de race. Aan het einde van de opwarmronde kwam de Drent de pits inrijden met een klein technisch probleempje. Het probleempje werd razendsnel opgelost maar uiteraard moest Bos vanuit de pitstraat achteraan aansluiten bij de start.

Bos wist nog wel de nodige plaatsen goed te maken maar meer dan een 21e plaats zat er op het einde toch niet in.

 

Handige links IDM Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag