Superstock 600 ONK podium Zolder race 2 (foto credit: Tiny Kolsters)

De tweede Superstock 600 race op het circuit van Zolder is zondagmiddag gewonnen door de Duitser Kevin Wahr. Bryan Schouten verbeet de pijn en pakte een prima tweede plaats. Koen Meuffels kwam als eerste ONK rijder over de meet en pakte daarmee de dubbel.

De tweede race werd ‘a hell of a job’ voor Bryan Schouten. De MVR Yamaha rijder ging zaterdag tijdens de eerste race onderuit en liep daarbij een ontwrichte linkerschouder op. Schouten reed vanmorgen de warm-up en gaf daarna al aan geen kracht te kunnen zetten bij het remmen en heel veel pijn te hebben.

De Zevenbergenaar kwam redelijk van de plaats maar moest na de eerste ronde genoegen nemen met de vijfde positie in de race. Wahr pakte kopstart en reed snel weg bij het veld om onbedreigd naar de overwinning te rijden.

Daarachter kreeg Schouten een paar plaatsen in de schoot geworpen doordat eerst Christian Stange onderuit en even later ook Jonas Geitner. Bryan schoof daardoor op naar de tweede plaats en wist die positie tot in de voorlaatste ronde vast te houden.

In die voorlaatste ronde kwam de sterk naar voren gekomen Duitser Janus Prokop voorbij aan onze landgenoot en leek Schouten op weg naar de derde plaats. Een ultieme poging bij het aanremmen van de Jacky Ickx chicane lukte echter en Schouten sleepte alsnog de tweede plaats uit het vuur.

Met een van pijn vertrokken gezicht parkeerde Schouten de Yamaha in het parc-fermé waar hij verklaarde één van de zwaarste races in zijn leven te hebben gereden.

In de strijd om de ONK winst trok Koen Meuffels wederom aan het langste eind. Ook nu nam Lesley ten Tusscher het voortouw maar viel de Erison rijder naar het einde toe flink terug. In eerste instantie werd gisteren na de eerste race nog gesproken over een technisch probleem maar gisteravond gaf Lesley al ruiterlijk toe dat hij last had van een opgepompte en verkrampte onderarm. Datzelfde euvel speelde hem waarschijnlijk ook in de tweede race parten.

Koen Meuffels profiteerde optimaal en pakte de ONK dubbel hier op het circuit van Zolder. Sander Claessen en Bobby Bos vochten de hele race een pittig duel uit om de tweede plaats in de ONK stand. Claessen profiteerde een beetje van de buffer die Sarah Heide heette waardoor hij Bos wist te verslaan.

Lesley ten Tusscher pakte in elk geval nog de nodige ONK punten door de race fysiek als 14e te eindigen en daarmee vierde te worden in het ONK. Jimmy Gallros kwam als vijfde ONK rijder over de streep.