Op de Hockenheimring wordt komend weekend de laatste ronde van het 2017 IDM seizoen afgewerkt. In de eerste kwalificatietraining in de gecombineerde IDM Supersport 300 klasse & Yamaha R3 Cup klasse was de Duitser Jan Ole Jähnig vrijdag ongenaakbaar. Kevin Mijwaart en Max Kappler bezetten de overige posities op de voorlopige eerste startrij.

Tot op heden waren de Nederlandse Yamaha R3 Cup rijders minimaal gelijkwaardig zo niet de snellere in vergelijking met de Duitse IDM Supersport 300 rijders. In de eerste kwalificatietraining lijkt het Freudenberg Racing team echter de nodige peper in het blok en achterste van Jan Ole Jähnig te hebben gestopt.

De leider in de tussenstand van het IDM Supersport 300 kampioenschap moest voor aanvang van het weekend kiezen tussen zijn kansen op de titel in deze klasse of zijn kansen op de titel in de NEC Moto3 Standaard klasse die dit weekend tijdens het British Superbike evenement op het TT Circuit Assen in actie komen.

De Duitser heeft dus gekozen voor de Hockenheimring en was vrijdag in de eerste kwalificatietraining zeer overtuigend. Jähnig reed een tijd van 1’40.454 en daar kwam niemand bij in de buurt. Kevin Mijwaart deed het met een tweede plaats prima maar met zijn 1’41.353 moest onze landgenoot bijna 0,9 seconde toegeven op de Duitser. Max Kappler pakte de voorlopige derde plaats.

Achter Kappler klasseerde Toine Gierkink zich als vierde voor Joep Overbeeke en Dennis Koopman die dit weekend aan 11 punten genoeg heeft om de titel in de Yamaha R3 Cup voor zich op te eisen. Aangezien er op de Hockenheimring 11 Nederlandse rijd(st)ers aan de start staan heeft de Pearle Gebben Racing rijder aan twee keer finishen al bijna genoeg.

Djoy Blommers trainde zich naar een voorlopige zevende plaats voor Lukas Franke en Niek van den Broek. De laatste werd afgelopen weekend op de TT Junior Track in Assen kampioen in de Yamaha 125 Cup en debuteert hier prima met een plaats op de voorlopig derde startrij.

Jaro Hoekstra trainde zich naar een voorlopig twaalfde plaats gevolgd door Xavier van Duffelen en Thijs Sup. In de strijd om de snelste dame moet Mieke Abbink zich met een 17e startpositie voorlopig net (0,02 seconde) gewonnen geven aan Sophia Liebschner. Luuk Sup pakte een voorlopige 18e positie en Milou van Leeuwen vond zichzelf na afloop terug op een voorlopige 20e startpositie.

Zaterdag volgt nog de tweede kwalificatietraining in deze klasse waarna zondag het seizoen met twee races wordt afgesloten.

 

Handige links IDM Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag