IDM Supersport 300: Rick Dunnik’s beroep afgewezen, Lennox Lehmann kampioen

243
rick-dunnik
Rick Dunnik | foto© Damon Teerink

Het protest van Nederlander Rick Dunnik aangaande zijn diskwalificatie tijdens de IDM finale in Hockenheim is afgewezen. Het DMSB-Berufungsgericht Motorradsport in Frankfurt heeft donderdag 10 december Lennox Lehmann dan ook uitgeroepen als 2020 IDM Supersport 300 kampioen.

Net als zijn tegenstander Lennox Lehmann nam Rick Dunnik op 27.09.2020 in Hockenheim deel aan twee laatste IDM Supersport 300 races van het seizoen. Na afloop van de tweede race bleek bij de technische inspectie dat er op de motor van Dunnik een remdruksensor voor de achterrem op de Yamaha was gemonteerd. Het gebruik van een dergelijke druksensor is in het 2020 DMSB-technisch reglement voor de Supersport 300-klasse niet expliciet toegestaan.

Op basis van het rapport van de technische commissaris na de technische inspectie van de motorfiets van Rick Dunnik werd de rijder door sportcommissarissen gediskwalificeerd en uit de uitslag gehaald. Deze kwalificatie en het missen van de gescoorde punten was extra zuur voor Dunnik, dit aangezien hij nu net naast de titel en de titel op deze manier een prooi werd voor Lehmann.

Dunnik ging dan ook in beroep tegen de diskwalificatie. Maar nu is gebleken dat de argumenten dat de remdruksensor niet was aangesloten en dat dezelfde sensor ook in alle voorgaande races was gemonteerd – net zoals deze ook bij veel van de overige Yamaha’s was gemonteerd – niet voldoende zijn voor het ongedaan maken van de diskwalificatie.  Dunnik’s beroep werd donderdag 10 december dan ook afgewezen.

Zo werd de 15-jarige Lehmann donderdag 10 december alsnog uitgeroepen en bevestigd als de 2020 IDM Supersport 300 kampioen, een titel die de boeken in zal gaan als een titel die niet op de baan maar achter de groene tafel beslist werd.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App