IDM Supersport 600: Gradinger naar voorlopige pole, Van der Valk zevende

81
valk
Vasco van der Valk | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

In de IDM Supersport 600 klasse pakte Thomas Gradinger vrijdagmiddag in Hockenheim de voorlopige pole positie voor Kevin Wahr en Manou Antweiler. Vasco van der Valk moest genoegen nemen met een voorlopige zevende startpositie.

Thomas Gradinger werd enkele weken geleden tijdens de voorlaatste ronde van het 2017 IDM kampioenschap op het circuit van Oschersleben al tot kampioen gekroond. Voor de Oostenrijker echter absoluut geen reden om rustig aan te doen tijdens het finale weekend op de Hockenheimring.

Gradinger draaide met 1’29.638 de snelste rondetijd in de eerste kwalificatietraining en staat daarmee dus op de voorlopige pole positie. Kevin Wahr moest een kleine kwart tel toegeven op Gradinger en staat daarmee voorlopig tweede. Manou Antweiler pakte op bijna een seconde de voorlopig derde plaats.

Daarachter trainden zich Max Enderlein, Marc Buchner en Daniel Rubin naar de voorlopige tweede startrij gevolgd door Vasco van der Valk die de voorlopige derde startrij opent. De Nederlander kwam tot een tijd van 1’30.971 en zit daarmee een kleine 0’4 seconde achter de derde tijd van Antweiler. De Belg Arne de Wintere trainde zich naar een voorlopige 14e startpositie.

Christian Stange moet deze eerste kwalificatietraining en ook de rest van het weekend aan zich voorbij laten gaan. De Duitser uit het Kawasaki team van Emil Weber kwam tijdens de tweede vrije training hard ten val. Stange verloor net voor de Mercedes Arena het voorwiel en kwam hard in aanraking met de betonnen muur. Hij werd eerst per ambulance naar het medical center gebracht en vandaar per helicopter overgebracht naar een ziekenhuis in Ludwigshafen. Stange was direct na de crash bij kennis en aanspreekbaar. Over eventuele verwondingen zijn tot op heden nog geen mededelingen gedaan.

 

Handige links IDM Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag