IDM Supersport 600: Kevin Mijwaart voorlopig uitgeschakeld

383
kevin-mijwaart
Kevin Mijwaart | foto© IDM

Hij keek er zo naar uit, zijn eerste IDM Supersport 600 wedstrijd met Pearle Gebben Racing op de Lausitzring. Het liep helaas allemaal even anders voor Kevin Mijwaart, een dag voor vertrek naar Duitsland gooide een onoplettende automobilist roet in het eten.

Na succesvolle voorjaarstesten in Val de Vienne, Assen en Most waarin de nodige progressie werd geboekt was Kevin Mijwaart klaar voor zijn eerste IDM Supersport 600 race weekend op de Lausitzring.Helaas ging het op woensdagavond voor vertrek naar Duitsland mis. De Pearle Gebben Racing coureur raakte betrokken bij een verkeersongeval. Door een onoplettende automobilist kwam Mijwaart op zijn scooter rijdend hard en ongelukkig ten val.

In eerste instantie leken de verwondingen mee te vallen, zo kreeg Mijwaart van de artsen te horen dat er kneuzingen in de pols onderarm en elleboog waren maar dat er geen sprake was van fracturen. Geen ideale voorbereiding op het seizoen, maar Mijwaart besloot donderdag’s wel af te reizen naar de Lausitzring voor de eerste ronde van het IDM.

Samen met Pearle Gebben Racing coach Jasper Iwema bezocht Mijwaart meteen na aankomst de Duitse medische dienst op het circuit voor het verkrijgen van de nodige pijnstillers en om de gekwetste arm in te laten tapen. Een goede nachtrust moest vervolgens de rest doen om vrijdagochtend zo goed en kwaad als mogelijk aan de start te staan tijdens de eerste vrije training.

Tijdens deze eerste vrije training bleek al na één ronde dat het onverantwoord was om te rijden. In goed onderling overleg werd er dan ook meteen besloten om af te zien van deelname aan het weekend.

Bij terugkomst in Nederland besloot Mijwaart terug te keren naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken van de gekwetste arm. De uitslag van deze foto’s zorgden voor opnieuw een flinke tegenslag aangezien er wel degelijk sprake was van een aantal breuken (elleboog en wortelbeentje). Inmiddels is de arm in het gips gezet en volgt er komende vrijdag een scan, een scan waaruit zal moeten blijken of er operatie noodzakelijk is.

Kevin Mijwaart: “Dikke pech…ik vind het ontzettend jammer, mijn team heeft keihard gewerkt om klaar te zijn voor het IDM seizoen en voor hun is het ook een enorme domper. Ik hoop op een voorspoedig herstel en ga mijn uiterste best doen om weer fit te worden.’’

Op dit moment is het nog niet geheel duidelijk hoe lang het herstel zal duren, de artsen hebben Mijwaart echter wel te kennen gegeven dat hij rekening moet houden met een herstelperiode van twee weken wat betreft de elleboog en ongeveer zes weken voor de gekwetste hand.

 

Handige links IDM Lausitzring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App