Thomas Gradinger vertrekt zondag in Oschersleben vanaf de pole in de IDM Supersport 600 klasse. De Nederlander Vasco van der Valk kwalificeerde zich zaterdag op het Duitse circuit als achtste.

In tegenstelling tot het regulier tijdschema staat er zaterdag in Oschersleben geen wedstrijd gepland voor de IDM Supersport 600 coureurs maar uitsluitend twee 25 minuten durende kwalificatie trainingen.

Zaterdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste kwalificatie en het was Thomas Gradinger die na afloop met een snelste ronde van 1’29.152 de lijst aanvoerde voor Marc Buchner en Jonas Geitner.

De Nederlander Vasco van der Valk was ook goed op dreef en noteerde tijdens deze eerste sessie een keurige vierde rondetijd.

Tijdens de tweede kwalificatie die om 12:30 uur van start ging wist iedereen zijn snelste tijd uit de ochtendsessie aan te scherpen – uitgezonderd de als twaalfde geklasseerde Colin Rossi. Het was echter opnieuw Gradinger die aan het langste eind trok en met een snelste ronde van 1’28.970 de pole voor zich opeiste.

Achter de Oostenrijker was het Geitner die de tweede tijd op de klok zette gevolgd door Mannou Antweiler, de van een lange blessure teruggekeerde Christian Stange en Marc Buchner.

Van der Valk wist in deze sessie zijn eigen snelste rondetijd wel aan te scherpen maar ondanks dit moest de SWPN / Stichting Zorgeloos Kind coureur genoegen nemen met de achtste rondetijd en dus ook de achtste startplaats voor de twee op zondag te verrijden races.

 

Handige links IDM Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Fotoverslag