IDM Supersport coureur Guus Boes stopt per direct bij Buchner Motorsport

489
Guus Boes stopt per direct bij Buchner Motorsport | Foto credit: Tiny Kolsters

Guus Boes stopt per direct als IDM Supersport coureur bij Buchner Motorsport. Boes maakte deze keuze na afloop van de tweede kwalificatie op het circuit van Zolder en zal daarom ook niet in actie komen tijdens de wedstrijden.

Guus Boes werd in 2018 kampioen in de ONK SuperCup 600 klasse van de OW Cup en maakte dit jaar de overstap naar het IDM Supersport kampioenschap. Boes ging rijden op een Yamaha R6 van Buchner Motorsport. In de eerste twee evenementen reed Boes rond de tiende positie en zijn beste resultaat was een negende plaats in de tweede race op Oschersleben. Echter verliep achter de schermen de samenwerking met het team niet naar wens en anders dan verwacht voor Boes.In Zolder reed Boes wel de vrije trainingen en twee kwalificaties, maar dit liep opnieuw als behalve naar wens voor de 17-jarige coureur. Na afloop van tweede kwalificatie van zaterdagmorgen besloot Boes om per direct de samenwerking te beëindigen bij Buchner Motorsport. Boes zal daarom dit weekend ook niet in actie komen tijdens de wedstrijden.

Boes heeft ook de beschikking over een Yamaha R6 geprepareerd door Ten Kate Racing Products. Het plan is nu om met eigen middelen verder te gaan in het IDM Supersport kampioenschap. Boes hoopt er bij het volgende evenement in Schleiz weer bij te zijn.

Handige links IDM Zolder 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App