Tim Reeves en Kevin Rousseau hebben de race in de IDM Zijspannen op de Hockenheimring gewonnen. Het was spannend tot aan de finish, want Pekka Paivarinta en Emmanuelle Clement eindigden binnen drie tienden van de winnaars. Bennie Streuer en Ilse de Haas scoorden een podium door als derde te finishen.

De IDM Zijspanen rijdt dit weekend slechts één wedstrijd tijdens het volle programma op de Hockenheimring. Zowel vrijdagmiddag als zaterdag rond het middaguur stond er een kwalificatie op het programma. Omdat het zaterdag nat was in de tweede kwalificatie, werd de startopstelling bepaald aan de hand van de rondetijden uit de eerste kwalificatie. Dit betekende dat Tim Reeves en Kevin Rousseau vanaf pole position mochten vertrekken voor Markus Schlosser en Marcel Fries. Pekka Paivarinta vertrok met Emmanuelle Clement vanaf plaats drie voor Josef Sattler en Luca Schmidt. Bennie Streuer en Ilse de Haas hadden zich als vijfde gekwalificeerd voor de race. De verschillen binnen de top-vijf waren slechts zes tienden van een seconde. Achter de top-vijf waren de onderlinge verschillen flink groter. In totaal gingen er zestien zijspannen van start.

Aangezien de baan nog deels nat was bij de start van de race, gingen de rijders op regenbanden van start. Na de eerste bocht was er een flinke klapper van Max Zimmermann met zijn Nederlandse bakkenist Ferry Seegers. De combinatie maakte een flinke zwieper en ging vervolgens over de kop. Op het eerste oog leek het ongelukkig redelijk goed afgelopen te zijn. Aan kop wisten de top-vijf combinaties uit de trainingen gelijk ver weg te rijden bij de rest van het veld. Streuer en De Haas waren ook scherp in de openingsfase. Bij het ingaan van de derde ronde waren ze opgewerkt naar een tweede plaat achter hun teamgenoten Reeves en Rouseau.

Aan kop wisten Reeves en Roussau bijna vier seconden weg te rijden. Daarachter wisten Paivarinta en Clement naar de tweede plaats te komen. Ook Schlosser en Fries gingen voorbij aan Streuer en De Haas. Paivarinta en Clement wisten vervolgens met een strak tempo naar Reeves en Rousseau te rijden. Het werd een spannende slotfase. Paivarinta en Clement probeerden van alles, maar ze kwamen er niet voorbij. Op de finish was het verschil minder dan drie tienden van een seconde in het voordeel van Reeves en Roussea. Schlosser en Fries vielen in de slotfase terug naar een vijfde plaats. Streuer en De Haas profiteerden hiervan en scoorden hun vierde podiumplaats van het seizoen.

Sattler en Schmidt kwamen als vierde zeer kort achter hun teamgenoten Streuer en De Haas over de eindstreep. Wiggert Kranenburg kwam met Carolin Zimmerman als negende over de finish, maar wel op een ronde achterstand van de winnaars Reeves en Rousseau. Jord Klok en Carmen Laudy finishten als twaalfde. In totaal kwamen er dertien combinaties aan de finish.

Volgende week rijden de IDM Zijspannen combinaties hun vierde en laatste ronde van het seizoen op het circuit van Oscersleben. Zaterdagmiddag werd op de Hockenheimring ook al de eerste race in de Northern Talent Cup gereden. Deze Moto3 talentenklasse rijdt zondag hun tweede wedstrijd. Na afloop van de tweede race zal er een verslag over de Northern Talent Cup verschijnen op Racesport.nl.

Handige links IDM Hockenheim 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App