IDM Zijspannen: Schlosser wint opnieuw, Streuer weer tweede

19
schlosser
Sclosser (9) voor Streuer (1) - Oschersleben race 2 | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Markus Schlosser en Thomas Hofer hebben zondagmiddag in Oschersleben met speels gemak ook de tweede IDM Sidecar race van het weekend op hun naam geschreven. Bennie Streuer met Gerard Daalhuizen en Andre Kretzer met Manfred Wechselberger werden in deze race tweede en derde.

Bij de eerste doorkomst had de vanaf de pole vertrokken Markus Schlosser de leiding in handen gevolgd door Bennie Streuer en Andre Kretzer.

Voor Kees Endeveld en Jeroen Remmé duurde deze race slechts een paar ronden nadat hun machine de geest gaf, iets dat een ronde later de combinatie van Rogier Weekers en Miranda Louwes ook overkwam.

Schlosser leek vervolgens onbedreigd naar de overwinning te rijden voor Streuer en Kretzer. Met nog zes ronden te gaan was het echter ineens Streuer die als leider doorkwam na een fout van de leiders. Schlosser herpakte zich echter snel en nadat Streuer drie ronden aan de overwinning had mogen ruiken was het uiteindelijk toch weer Schlosser die de leiding nam en uiteindelijk met bijna drie seconden voorsprong op de als tweede gefinishte Streuer over de finish kwam.

Kretzer werd op ruim 20 seconden derde voor Josef Sattler met passagier Manfred Wechselberger en de combinatie van Mike Rosscher en Anna Burkhard.

John Smits en Gunter Verbrugge passeerden in deze race als zesde de zwart/wit geblokte vlag, terwijl Peter Schröder met gelegenheid bakkeniste Ilse de Haas als zevende werden afgevlagd.

Hilbert Talens, met gelegenheid bakkenist Frank Claeys, finishte in deze race net als zaterdag als dertiende.

 

Handige links IDM Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livetiming
Fotoverslag