Ilse de Haas in 2021 met Scott Lawrie in FIM Sidecar World Championship

1112
ilse-de-haas
Ilse de Haas | foto© Jan Timmerman

Ilse de Haas keert na haar breuk met Bennie Streuer in 2021 definitief terug als bakkeniste in het FIM Sidecar World Championship. De blonde jongedame uit het Drentse Grolloo gaat een zijspanduo vormen met de Brit Scott Lawrie.

Onlangs werd al bekend dat Bennie Streuer en Ilse de Haas komend seizoen niet meer als zijspanduo aan de start zouden verschijnen in het FIM Sidecar World Championship. Na ruim zeven jaar is de liefde tussen hen over en dus ook hun gezamenlijke sportcarrière.Na het bekendmaken van de breuk maakte Streuer tevens bekend dat hij komend seizoen met de Francaise Emanuelle Clement verder gaat als bakkeniste. Streuer zal in 2021 opnieuw voor Team Bonovo Action uitkomen. Zijn passagier Clement is een bekende voor hem. Ze is de vriendin van Kevin Rousseau die ook twee seizoenen als bakkenist van de 2015 wereldkampioen fungeerde.

De Haas liet destijds doorschermen ook door te gaan in de zijspansport en haar plannen binnenkort wereldkundig te zullen maken. Vrijdag 15 januari was het zover en de Drentse jongedame maakte via haar social media bekend dat ze komend seizoen als bakkeniste gaat fungeren van de Brit Scott Lawrie.

Ilse de Haas: Na een winter van onzekerheid ben ik blij om mijn plannen voor 2021 aan te kondigen. Er is een afspraak gemaakt om met Scott Lawrie te racen in het 2021 FIM Sidecar World Championship. Scott wordt gezien als een zeer ervaren en snelle coureur en ik ben erg blij met deze kans en kijk dan ook uit naar het komende seizoen. Ik wil het hele Bonovo Action MGM Racing Performance team, en in het bijzonder Jürgen Röder, bedanken voor hun vertrouwen in mij in 2020. En ik wil Bennie en Emmanuelle succes wensen in de toekomst.”

Het 2021 FIM Sidecar World Championship gaat op 15 april van start met een raceweekend op het circuit van Le Mans in Frankrijk. De strijd om het wereldkampioenschap zal dit seizoen uit zestien races bestaan welke in acht race-weekenden worden verreden.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App