Imola tot 2020 op de WorldSBK kalender

247
autodromo-internaziaonale
Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola | foto© Yamaha Racing

Het KalendeKalender circuit zal tot 2020 deel uit blijven maken van de WorldSBK kalender. Dorna en de Dorna WSBK organisatie hebben hierover overeenstemming bereikt met het historische Italiaanse circuit.

Al sinds het seizoen 2001 maakt Imola deel uit van de WorldSBK kalender – uitgezonderd het seizoen 2007 en 2008 – en is het historische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola circuit één van de meest populaire evenementen gedurende het seizoen. Het 4,9 km lange circuit ademt één en al historie en het WorldSBK evenement trekt dan ook duizenden bezoekers uit het Noordelijk deel van Italië.

Daniel Carrera, WorldSBK Executive Director: “Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola is een circuit met een rijkelijke WorldSBK historie, en het is daarnaast één van de meest populaire evenementen op de kalender. Om hier ook de komende jaren te komen is fantastisch nieuws voor de serie, helemaal omdat het circuit er alles aan doet en continue bezig is met verbeteren van haar faciliteiten om onze paddock te huisvesten.”

Na de succesvol verlopen Nederlandse ronde van het WorldSBK, afgelopen weekend op het TT Circuit Assen, is Imola de volgende stop van de serie. Michael van der Mark, Rob Hartog, Jaimie van Sikkelerus en de grote groep Nederlandse WorldSSP 300 coureurs zullen van 11 t/m 13 mei aanstaande in actie komen op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola circuit.