Intensieve tweedaagse test voor Michael van der Mark in Catalunya

2497
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - Catalunya | foto© Randy van Maasdijk

Michael van der Mark en BMW Motorrad Motorsport hebben deze week twee dagen intensief getest op Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. De Nederlander en zijn nieuwe Duitse werkgever werkten tijdens deze twee dagen verder aan hun voorbereidingen op het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen met de nieuwe BMW M 1000 RR.

Na een onlangs gehouden privétest op het circuit van Jerez de la Frontera was het deze week voor Michael van der Mark en zijn nieuwe BMW M 1000 RR tijd voor een eerste kennismaking met de overige deelnemers in het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen. Twee dagen lang kon er onder goede omstandigheden getest worden tijdens de officiele WorldSBK test op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Zonnig weer zorgde op beide dagen voor goede omstandigheden. De twee dagen werden onder meer gebruikt om verschillende componenten en ontwikkelingen op de nieuwe BMW M 1000 RR te testen. Deze motorfiets doet dit seizoen voor het eerst mee aan het WorldSBK.

Het rijgedrag op verschillende bandencompounds werd ook geëvalueerd en het team werkte verder aan het configureren van de motoren en de elektronica voor beide rijders.

Van der Mark had het geluk niet helemaal aan zijn zijde tijdens de zogenaamde time attacks, maar voor het BMW Motorrad WorldSBK Team waren de gereden rondetijden tijdens deze testdagen nog van onderschikt belang. Natuurlijk had de Nederlander na afloop zijn naam graag iets hoger op de tijdlijsten zien staan, maar vooralsnog zijn er andere zaken belangrijker om binnenkort goed beslagen ten ijs te kunnen komen als het wedstrijdseizoen van start gaat.

Tijdens de twee dagen noteerde Van der Mark een snelste rondetijd van 1’41.945, een tijd die na afloop goed bleek voor de veertiende plaats op de tijdlijst.

Michael van der Mark: “Het was goed om weer op het circuit te zijn, vooral samen met de andere rijders. We hebben nog veel dingen te proberen en te ontdekken aan deze nieuwe motorfiets, speciaal voor mij. Soms was het niet gemakkelijk, maar we hebben een aantal positieve dingen gevonden en er is veel data verzameld. Gedurende deze twee testdagen hadden we nauwelijks problemen, wat echt belangrijk voor ons is omdat we zo veel ronden konden maken om de motor te verbeteren voor de volgende test.”

Het eerste WorldSBK-weekend van 2021 staat vooralsnog gepland in het weekend van 21t/m 23 mei op MotorLand Aragón in Spanje.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter