IRRT: IOMTT: Derde zege in drie races voor Hutchinson

66

Nadat hij tijdens Supersport race eerder op de dag al op het hoogste schavot mocht staan, was het Ian Hutchinson – de man van het moment – die ook de Royal London 360 Superstock TT race op zijn naam schreef. Met 130.741mph zette hij tevens een nieuw ronderecord neer. Torenhoge favoriet en 15-voudig TT winnaar John McGuinness, was tot nu toe vrij onzichtbaar maar behaalde een vierde plaats.

Ryan Farquhar nam in de eerste ronde snel afstand van de rest en had een voorsprong van 6.78s op tweede man Michael Dunlop.&nbsp; In zijn tweede ronde was Farquhar de eerste die het oude ronderecord verbrak met een ronde van gemiddeld&nbsp; 129.816mph. Ian Hutchinson maakte echter een snelle pitstop en nam daarmee ook de leiding in de wedstrijd. Farquhar zat op zijn Kawa niet stil en bij Glen Helen had hij weer een voorsprong van 1.4sec. Michael Dunlop verloor veel tijd bij het verwisselen van een achterband en moest als 11e aansluiten.<br /> <br /> Hutchinson gaf zijn Stockfiets in de laatste ronde flink de sporen en was tussen Glen Helen and Ballaugh maar liefst vier seconden sneller dan de rest.&nbsp; Farquhar wist Hutchy lang achter zich te houden maar tegen de ontketende Padgetts rijder was ook hij niet opgewassen. Met een nieuw ronderecord van 130.741mph wist Hutchy de winst te pakken met een voorsprong van 1.32 sec. Het was de eerste 130+mph ronde voor een Stockmachine ooit! Farquhar wist in de laatste ronde nog wel zijn snelste tijd ooit op het eiland te verbeteren met een gemiddelde van 129.883mph.&nbsp; Conor Cummins werd derde.&nbsp; John McGuinness behaalde met zijn vierde plek zijn beste resultaat tot nu toe. Dunlop vocht zich terug vanaf plek 11 en finishte als achtste.

Hutchy&nbsp; schijnt op dit moment de meest ideale lijnen op het circuit gevonden te hebben en daarnaast blijkt zijn materiaal erg betrouwbaar. Meer dan eens heeft hij de afgelopen weken al gezegd hoeveel hij te danken heeft aan het team dat hem gedurende de winter aan al zijn wensen tegemoet is gekomen. Met drie overwinningen in 1 week behoort hij al tot een selecte groep rijders maar met nog twee races te gaan zou hij Phillip McCallenÕs record van 4 TT overwinningen in 1 week wel eens kunnen evenaren.<br /> <br /> Tot nu toe blijkt Hutchy de meest constante rijder van het stel, even ter herinnering;<br /> <br /> *Boven aan de Leader Boards tijdens de trainingen<br /> *3 overwinningen tot nu toe<br /> *Race record – Supersport <br /> *Ronde record Ð Superstock<br /> <br /> <a href="/Portals/0/docs/Result%20sheet-Superstock%207.6.101.pdf" target="_blank">Uitslag Royal London 360 Superstock TT </a>