Irwin broers in 2020 samen met Honda Racing in British Superbike Championship

226
Andrew- en Glenn Irwin | foto© Honda Racing

De broers Glenn en Andrew Irwin vormen in 2020 gezamenlijk het Honda Racing Team in het Bennetts British Superbike Championship. Het wordt voor Andrew Irwin het tweede seizoen in dienst van het door Honda UK georganiseerde team, voor broer Glenn wordt het zijn debuut op de Honda CBR1000RR Fireblade. Tevens zal Glenn ook zijn debuut maken tijdens de Isle of Man TT. 

Andrew Irwin zal in 2020 voor het tweede achtereenvolgende seizoen als coureur uitkomen voor Honda Racing in het prestigieuze British Superbike Championship. Na een succesvol verlopen 2019 seizoen, waar de 25-jarige op het circuit van Thruxton zijn eerste BSB-overwinning wist te scoren en het seizoen op de achtste plaats in de eindstand afsloot na net naast een Showdown-plek te hebben gegrepen.







Nadat afgelopen maandag bekend werd dat Marc en Alex Marquez in 2020 samen het Repsol Honda Team gaan vormen kan Andrew Irwin nu hetzelfde melden, hij zal komend seizoen binnen Honda Racing gezelschap krijgen van zijn broer Glenn en samen uit gaan komen in de Superbike klasse van het Bennetts British Superbike Championship.

Andrew Irwin: “Terugkijkend op 2019, denk ik dat het een heel positief jaar was. Er waren sommige negatieve zaken en een paar dingen om van te leren, maar ik waar ik aan moet werken, en ik denk dat ik in 2020 een echte Showdown kandidaat kan zijn. Glenn als mijn teamgenoot hebben is heel goed, hij is net zo goed een goede vriend als mijn broer en ik denk dat het goed is om een sterke teamgenoot te hebben – de eerste regel van het racen is om je teamgenoot te verslaan en dat zal ik natuurlijk willen doen. Ik kijk er naar uit en ik denk dat het een goede sfeer zal zijn en dat we goed zullen samenwerken. Het was gemakkelijk om weer voor Honda te tekenen, want ik wist wat ik wilde en voor mij was er geen andere optie, ik ken iedereen in het team en geloof in de mensen om me heen. Ik wil Harv en Honda Racing bedanken voor deze kans en hopelijk kan ik hen terugbetalen.”

Glenn Irwin: “Ik denk dat het natuurlijk is om enthousiast te zijn om bij Honda te mogen tekenen, maar dat ben ik echt! Ik kreeg aan het einde van het seizoen de smaak te pakken van het team met Andrew en kreeg de structuur en de sfeer in de garage te zien, het is een ervaren team en om geassocieerd te worden met een merk als Honda, is een droom die uitkomt. Ik heb Andrew al eerder als teamgenoot gehad, maar deze keer is het anders, want ik denk dat ik de nieuwe man ben! We zijn beste vrienden en ik denk dat dit de sleutel is, want we werken samen, delen informatie en we houden niets voor elkaar achter, wat belangrijk is omdat het onze taak is om de nieuwe Fireblade te ontwikkelen.”

Het Bennetts British Superbike Championship kent in 2020 twaalf ronden en wordt geopend met de eerste wedstrijd in het Paasweekend op het circuit van Silverstone.

Isle of Man TT
Naast dat Honda dus hun plannen bekend heeft gemaakt wat betreft het British Superbike Championship maakte de Britse afdeling van de Japanse motorenfabrikant ook hun plannen bekend wat betreft de roads. Glenn Irwin zal naast het British Superbike kampioenschap ook zijn debuut maken tijdens de Isle of Man TT. De Noord-Ier is geen onbekende in de road racing paddock aangezien hij al drievoudig winnaar is van de North West 200 en ook in het verleden tijdens de Ulster Grand Prix op het podium heeft gestaan. Uiteraard is het Isle of Man een compleet ander verhaal maar Irwin zegt er klaar voor te zijn en er zeer veel zin in te hebben. Zijn teamgenoot op de roads zal de jonge en zeer indrukwekkende Davey Todd worden. De Brit maakte in 2018 zijn debuut tijdens de Isle of Man TT en werd de op één na (Peter Hickman) snelste nieuwkomer ooit. Ook wist Todd afgelopen jaar zijn eerste internationale overwinning te behalen tijdens de North West 200.