Isle of Man TT 2018: Michael Dunlop wint eerste Superbike race

302
Michael-Dunlop
Michael Dunlop | foto© Tyco BMW

Zaterdag zijn de eerste TT races op het Isle of Man verreden. Michael Dunlop wist de eerste Superbike race te winnen voor Conor Cummins en James Hillier. Ben en Tom Birchall wonnen de eerste herstarte Sidecar race.

Superbike race 1
Het was Dean Harrison die bloedsnel aan de race begon en in de eerste ronde vanaf een staande start een 134.432 mph / 16’50.384 ronde wist te rijden en daarmee de snelste ronde aller tijden rond het circuit. Michael Dunlop was daarna het snelst voor Peter Hickman, Conor Cummins en James Hillier. Voor Hickman zat de race er echter na de eerste ronde al op aangezien zijn BMW S1000RR niet op alle cylinders liep en hij zijn machine noodgedwongen in de pitbox moest parkeren.

Harrison bouwde zijn voorsprong in de tweede ronde op en had aan het eind van de derde ronde een marge van twaalf seconden. Hierna sloeg het noodlot toe voor de Engelsman uit Yorkshire aangezien zijn koppeling het begaf en hij niet verder kon op zijn Kawasaki ZX-10R.

Dunlop nam hierdoor de leiding over en won uiteindelijk comfortabel de race voor lokale Manxman Cummins en Hillier. Verder waren het Johnson, Rutter, Johnston, Jessopp, Lintin, Crowe en Brookes in de top tien.

Sidecar race 1
De tweede race op het programma was de race voor de zijspannen. Het waren John Holden en Lee Cain die sterk begonnen met de snelste sectortijden voor de broers Ben en Tom Birchall en de span van Dave Molyneux en Dan Sayle. Nog in de eerste ronde werd vervolgens de race afgevlagd door een incident waardoor de baan moest worden schoongemaakt. Hierbij liep een coureur een gebroken enkel op.

In de herstart waren het de Birchalls die een ongelooflijke snelheid lieten zien en het bestaande ronderecord in alle drie de ronden wisten te verbreken. John Holden en Lee Cain eindigden als tweede voor Tim Reeves en Mark Wilkes.

Het resterende programma van raceweek kan hier gevonden worden en de races kunnen live gevolgd worden via deze link met een timing scherm en een radio-uitzending van Manx Radio TT.