Jack Miller(P5): “Blij, taxichauffeur en genoten van de lach op het gezicht bij Marquez”

8474
jack-miller
Taxi Miller in Portimão | foto© Ducati Corse

Slechts tien dagen na zijn onderarm operatie eindigde Jack Miller vrijdag in Portimão als vijfde tijdens de eerste dag van de Grande Prémio 888 de Portugal. De Ducati Lenovo Team coureur was na afloop niet alleen blij met zijn eigen prestatie, de Australiër trad wederom op als taxichauffeur en sprak tevens zijn bewondering uit over de prestaties van de na negen maanden afwezigheid in het kampioenschap teruggekeerde Marc Marquez.

Zelf de dag als vijfde eindigen na begin vorige week in Barcelona nog geopereerd te zijn terwijl hij een dag eerder nog beweerde zeker nog niet 100% fit te zijn dit weekend. Zijn vrees kwam niet uit vrijdag op het Autodromo Internacional do Algarve.

Jack Miller: “Ik voel me goed, de arm voelde direct goed aan na de operatie. Ik heb de afgelopen dagen wel weer kunnen trainen, maar je weet het pas echt als je op de motor rijdt. Of de operatie uiteindelijk een groot succes was, zullen we echter pas zien in Jerez, waar er meer snelle rechterbochten zijn waarin ik het voorheen door mijn onderarm blessure moeilijk had. Ik ben blij dat ik hier ben en weer gezond ben. Bij elke ronde heb ik een grote grijns op mijn gezicht. Eén ding is zeker, ik wil vechten voor een podium. Daarvoor moeten we morgen zien om ons racetempo nog een beetje te verbeteren. “

Miller verloor 0.470 seconden op zijn teamgenoot Francesco Bagnaia die de snelste rondetijd van de dag liet noteren. Maar hij kwam gedurende deze dag misschien wel het meest in beeld toen hij na afloop stopte bij zijn merkgenoot Johann Zarco wiens machine vlamvatte en hij hem vervolgens een lift gaf terug naar de pitbox. Taxi Miller, want het was niet de eerste keer dat we de Australiër een collega coureur een lift zagen geven.

Jack Miller: “Ik zag dat zijn motor beneden in brand stond en dat vertelde ik hem. De Marshalls deden in eerste instantie niets. Ik probeerde hen toen duidelijk te maken dat ze moesten opschieten, immers zijn motor stond in brand! Ik wilde hem eerst terugduwen naar de box maar de Marshalls lieten hem niet gaan, ondanks dat er nergens olie te bekennen was. Ik heb hem toen maar gevraagd of hij met mij mee wilde rijden. De eerste keer is gratis, de tweede keer moet je betalen….haha. “

Kortom, taxi Miller deed zijn naam eer aan. Maar dat was niet het enige dat de Ducati coureur kwijt wilde tijdens de media debrief, hij had niet alleen genoten van zijn eigen prestatie. Miller had volgens eigen zeggen ook heel erg genoten van de terugkeer van Marc Marquez als coureur in het kampioenschap, met name de glimlach op het gezicht bij de Spanjaard deed hem goed.

Jack Miller: “Ik had wel verwacht dat hij sterk zou zijn, hij heeft hier getest met de straatversie van zijn Honda. We weten allemaal hoe extreem getalenteerd Marc is en het is gewoon briljant wat hij op een motor kan, dan hebben we aan het einde van de tweede sessie kunnen zien. Je ziet hem dingen doen op een motor waarvan ik me afvraag hoe krijgt ie het voor elkaar. We hebben allemaal kunnen zien dat hij nog reserves heeft. Het deed mij goed om hem vanmorgen na de eerste run met een lach op zijn gezicht in de pitbox te zien zitten, ja dat deed mij zelfs goed. Je kunt zien hoeveel deze man van deze sport houdt en hoeveel het voor hem betekend. Dit geldt voor ons allemaal, we houden allemaal van deze sport en we willen allemaal niets liever dan racen. Wanneer je dat zoals hem negen maanden niet hebt kunnen doen, dan is dat zeker niet makkelijk. We weten met ons allen hoe moeizaam zijn revalidatie is verlopen. Het is gewoon geweldig dat hij er sinds vandaag weer bij, door zijn aanwezigheid gaat het niveau weer omhoog. Dat is toch geweldig.”

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag van de sessies tijdens de eerste dag van de Grande Prémio 888 de Portugal verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – vrijdag.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter