Jaimie van Sikkelerus ondergaat succesvolle operatie in Italië

373
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© Russell Colvin

World Supersport coureur Jaimie van Sikkelerus is zaterdag in Italië succesvol geopereerd aan een vervelende blessure, het zogenaamde Chronic Exertional Compartment Syndrome (een door beweging veroorzaakte aandoening die pijn veroorzaakt in de aangetaste spieren in armen of benen).

Jaimie van Sikkelerus scoorde dit seizoen in de eerste twee wedstrijden van het seizoen op Phillip Island en in Thailand WK-punten. Maar ondanks deze twee acceptabele resultaten verloop het seizoen voor de MPM WILSport Racedays allesbehalve naar wens. De 21-jarige Noord-Hollander heeft namelijk te kampen met een vervelende blessure waar hij tijdens het rijden de nodige hinder van ondervindt.De in de motorsport veel voorkomende blessure, het Chronic Exertional Compartment Syndrome (in de volksmond beter bekend als opgepompte onderarmen) is een door beweging veroorzaakte aandoening die pijn veroorzaakt in de aangetaste spieren in armen of benen. Van Sikkelerus heeft hier al sinds januari last van in zijn beide benen, iets waardoor het met name na een aantal ronden in de race bijna onmogelijk wordt om terug- en op te schakelen.

Na de onlangs verreden wedstrijd in Imola – een circuit met maar liefst 22 bochten en chicanes – besloot Van Sikkelerus in overleg met de artsen van de Clinica Mobile dat het op deze manier bijna niet meer verantwoord is om verder te rijden. De Italiaanse artsen regelden een afspraak voor de Nederlander in een Italiaans ziekenhuis om zo weinig mogelijk tijd te verliezen.

Afgelopen week reisde Van Sikkelerus af naar Italië waar hij afgelopen zaterdag met succes is geopereerd. Volgens de artsen is de operatie naar wens verlopen en zonder complicaties zal de Nederlander tijdens de eerstvolgende WorldSSP race in Jerez de la Frontera gewoon weer van de partij kunnen zijn.

Jaimie van Sikkelerus: “We zijn afgelopen zaterdag in Italië geweest en zijn daar geopereerd aan beide benen, waarbij het compartiment syndroom is hersteld. De operatie is goed verlopen en ik moet volgens de artsen weer fit zijn voor de eerstvolgende wedstrijd in Jerez. Nu eerst twee weken rust nemen en dan, hopelijk is het probleem opgelost. We kijken er naar uit om in Jerez weer – pijnvrij – op de motor te zitten. Heel veel dank ben ik verschuldigd aan de mensen van de Clinica Mobile en speciaal dank aan dokter Tiziana, die me heel goed heeft verzorgd en het mogelijk heeft gemaakt voor deze operatie in Italië.”

Van Sikkelerus bezet momenteel de achttiende plaats in de tussenstand van het FIM Supersport World Championship.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App